Benjamin Netanyahu argumentează menţinerea blocadei maritime împotriva Fâşiei Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a justificat miercuri seara menţinerea blocadei maritime impuse Fâşiei Gaza, afirmând că scopul acesteia este de "a evita ca Gaza să devină un port iranian ce ameninţă Mediterana".

29 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu argumentează menţinerea blocadei maritime împotriva Fâşiei Gaza

Benjamin Netanyahu argumentează menţinerea blocadei maritime împotriva Fâşiei Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Datoria noastră este să verificăm toate navele care ajung. Dacă nu facem acest lucru, Gaza poate deveni un port iranian, ceea ce ar reprezenta o ameninţare reală pentru Mediterana şi Europa", a declarat Netanyahu în cadrul unei alocuţiuni televizate.

"Statul Israel va continua să îşi exercite dreptul la autoapărare. Securitatea este mai presus de tot", a afirmat premierul.

"Nu era o croazieră a iubirii, era o croazieră a urii. Nu era o operaţiune paşnică, era o operaţiune teroristă", a adăugat Netanyahu pentru a justifica asaltul comandoului israelian.

"Israelul este victima unui asalt de ipocrizie internaţională", a deplâns Netanyahu.

În opinia lui, islamiştii din cadrul Hamas "continuă să se înarmeze, iar Iranul continuă să transfere arme Hamas, în special rachete destinate să fie lansate împotriva localităţilor israeliene din jurul Fâşiei Gaza, dar şi a periferiei oraşelor Tel Aviv şi Ierusalim".

"Datoria noastră este să împiedicăm aceste arme să pătrundă în Gaza, pe uscat, prin aer sau pe apă. Dacă blocada marină impusă de Guvernul precedent este forţată, alte convoaie vor sosi cu sute de vapoare, iar fiecare vapor poate transporta sute de rachete", a argumentat premierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici