Benjamin Netanyahu, dispus să aibă o întâlnire cu Mahmoud Abbas la Paris

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, este dispus să aibă o întrevedere, la Paris, cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în contextul violenţelor produse în Ierusalim şi în Cisiordania, anunţă surse franceze citate de site-ul ziarului Le Figaro.

338 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu, dispus să aibă o întâlnire cu Mahmoud Abbas la Paris

Benjamin Netanyahu, dispus să aibă o întâlnire cu Mahmoud Abbas la Paris (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul israelian de Interne, Silvan Shalom, s-a întâlnit zilele trecute cu omologul său francez, Laurent Fabius.

Potrivit unor surse guvernamentale franceze, Shalom a declarat că Benjamin Netanyahu este dispus să aibă o întâlnire cu Mahmoud Abbas pentru relansarea dialogului, după patru săptămâni de violenţe produse în Ierusalim şi în Cisiordania, soldate cu moartea a 11 israelieni şi a 51 de palestinieni.

"Silvan Shalom a transmis că domnul Netanyahu ar onora o invitaţie lansată de Franţa pentru discuţii fără condiţii prealabile cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas", a declarat un oficial guvernamental francez, sub protecţia anonimatului.

"În acest stadiu, este vorba de o propunere de principiu, pe care Laurent Fabius a primit-o cu interes, dar care are nevoie de concretizare", a explicat oficialul francez.

La rândul său, un diplomat israelian a confirmat propunerea, explicând însă că Autoritatea Palestiniană nu pare foarte interesată de iniţiativă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici