Berlusconi îl acuză pe preşedinte de "uciderea" italiencei Eluana Englaro (Video)

Premierul italian, Silvio Berlusconi, l-a acuzat, marţi, pe preşedintele ţării, Giorgio Napolitano, că este parţial responsabil de moartea tinerei Eluana Englaro, a cărei alimentare a fost întreruptă după ce a petrecut ultimii 17 ani în comă, relatează The Times.

19 afișări
Imaginea articolului Berlusconi îl acuză pe preşedinte de "uciderea" italiencei Eluana Englaro (Video)

Berlusconi îl acuză pe preşedinte de "uciderea" italiencei Eluana Englaro (Imagine: www.timesonline.co.uk)

Medicii au oprit aparatele care o hrăneau artificial pe Eluana, în vârstă de 38 de ani, vineri, la cererea familiei ei, în conformitate cu o hotărâre judecătorească, iar aceasta a murit marţi. Berlusconi a declarat că acesta este un caz de eutanasie, ilegală în Italia, criticându-l pe preşedintele, de stânga, Georgio Napolitano, pentru respingerea unui decret de urgenţă ce avea ca scop să-i oblige pe medici să reia hrănirea acesteia. "Eluana nu a murit de o moarte naturală, a fost ucisă", a declarat premierul cotidianului Libero.

"Napolitano a făcut o greşeală serioasă", continuat premierul. El a descris-o pe Englaro, victima unui accident rutier, ca pe "singurul cetăţean condamnat la moarte". El a afirmat că femeia, aflată pe moarte, avea menstruaţie şi ar fi putut, teoretic, naşte copii.

Napolitano a spus că refuză să semneze decretul de urgenţă pentru că Guvernul nu poate modifica în mod arbitrar o hotărâre a Curţii Supreme.

Steagul a fost coborât în bernă la Senat, instituţie care discuta proiectul trimis de Berlusconi, atunci când vestea morţii lui Englaro, la clinica din Udine, a fost anunţată de ministrul Sănătăţii, Maurizzio Sacconi. Camera superioară a ţinut un moment de reculegere, urmat de critici ale senatorilor de centru-dreapta la adresa celor de centru-stânga, ai opoziţiei, de "ucidere" a lui Englaro prin eşecul adoptării proiectului.

Senatorul de centru-dreapta Gaetano Quagliarello a şi-a îndreptat degetul spre sală şi a strigat "Voi aţi ucis-o!", iar Maurizio Gasparri, liderul grupului senatorilor de centru-dreapta, l-a acuzat pe preşedintele Napolitano de moartea lui Englaro. Antonio Di Pietro, liderul grupului de centru-stânga, al Partidului Italia Valorilor, a afirmat că scopul real al lui Berlusconi a fost să-şi consolideze propria putere, ignorând o hotărâre juridică şi veto-ul preşedintelui, aşa cum a procedat dictatorul fascist Benito Mussolini.

Video stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici