Berlusconi vrea prezentatoare TV sau modele candidate la alegerile regionale

Premierul italian, Silvio Berlusconi, se confruntă cu opoziţia membrilor partidului său, din cauza unor presupuse planuri de a promova candidaturile unor prezentatoare TV sau modele fără experienţă politică la alegerile regionale de luna viitoare, relatează The Times, în ediţia online de luni.

246 afișări
Imaginea articolului Berlusconi vrea prezentatoare TV sau modele candidate la alegerile regionale

Francesca Pascale, Francesca Provetti, Chiara Sgarbossa, Graziana Capone (Montaj foto)

Printre potenţialii candidaţi din partea Partidului Libertăţii (PdL), aflat la guvernare, la alegerile din martie în Lazio, se numără Francesca Pascale, o prezentatoare de televiziune, şi Cristina Ravot, model şi cântăreaţă, potrivit ziarului La Repubblica.

Alţi candidaţi posibili sunt Francesca Provetti, o finalistă Miss Italia şi prezentatoare de televiziune, pentru Lombardia, şi Giovanna Del Giudice, o fostă prezentatoare a ştirilor meteo la Rete 4, unul dintre posturile de televiziune ale Mediaset, în prezent asistent în Senat, pentru Campania.

La Repubblica menţionează de asemenea şi numele lui Chiara Sgarbossa, fostă Miss Veneto şi fostă prezentatoare a rubricii meteo, ca o posibil candidată pentru regiunea Veneto. O altă potenţială candidatură în Puglia ar fi aceea a lui Graziana Capone, licenţiată în drept şi cunoscută în presa italiană drept "Angelina Jolie din Bari".

Lista a fost dezvăluită de mai mulţi aliaţi ai lui Berlusconi. Giorgio Stracquadanio, un deputat din partea PdL şi unul dintre susţinătorii cei mai puternici ai premierului italian, a declarat că există riscul ca problema prezentatoarelor să "explodeze din nou, tocmai în momentul în care încercăm să ridicăm nivelul dezbaterii politice".

Flavia Perina, un alt deputat PdL, a afirmat că promovarea unor astfel de candidaturi este un "pas înapoi", care subminează candidaturile serioase ale unor femei cum ar fi Renata Polverini, un lider sindical. "Nu poţi, pe de o parte, să promovezi candidaturi puternice ale unor femei cu o experienţă politică solidă, şi, pe de altă parte, să pui fete de spectacol pe listele electorale", a spus Perina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici