Bernie Madoff, creierul celei mai mari fraude din lume, schema „Ponzi”, a murit în închisoare - surse

Bernie Madoff, un broker din SUA condamnat pentru orchestrarea unei masive scheme de fraudare Ponzi, a murit în închisoare, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

3531 afișări
Imaginea articolului Bernie Madoff, creierul celei mai mari fraude din lume, schema „Ponzi”, a murit în închisoare - surse

Bernie Madoff, creierul celei mai mari fraude din lume „Ponzi”, a murit în închisoare - surse

Bernie Madoff a decedat miercuri dimineaţă, în Centrul Medical Penitenciar Butner, situat în statul Carolina de Nord.

Aparent, decesul s-a produs din cauze naturale. Bernie Madoff avea 82 de ani.

Anul trecut, avocaţii lui Bernie Madoff au solicitat eliberarea din detenţie, în contextul pandemiei, argumentând că suferea de boli renale grave şi alte afecţiuni cronice. Solicitarea a fost respinsă.

Bernie Madoff a recunoscut că a înşelat mii de clienţi, sustrăgând miliarde de dolari prin scheme de investiţii desfăşurate câteva decenii. Omul din spatele celei mai mari fraude, schema Ponzi, a fost condamnat la 150 de ani.

Madoff a fost arestat în decembrie 2008 după ce autorităţile au descoperit fraudele desfăşurate de acesta, de-a lungul a zeci de ani. 

Procurorii au declarat că firma lui Madoff, Bernard L Madoff Investment Securities, a înşelat persoane fizice, organizaţii de caritate, fonduri de pensii, precum şi fonduri de investitiţii, prejudiciul ajungând la 64.8 miliarde de dolari.

La pronunţarea sentinţei în 2009, judecătorul Denny Chin a numit infracţiunile lui Madoff ca fiind „extraordinar de malefice”. Cel puţin patru oameni înşelaţi de Madoff, inclusiv fiul său Mark, s-au sinucis. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
madoff,
deces

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici