Biden afirmă că economia SUA îşi menţine rezilienţa, în pofida scăderii din primul trimestru

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a afirmat, joi, că economia continuă să fie rezilientă, în pofida scăderii PIB-ului în primul trimestru din 2022, pe care o atribuie unor "factori tehnici" asociaţi actualelor "provocări istorice".

125 afișări
Imaginea articolului Biden afirmă că economia SUA îşi menţine rezilienţa, în pofida scăderii din primul trimestru

Valoarea PIB-ului SUA a scăzut cu 1,4% în primul trimestru din 2022, conform datelor anunţate joi de Departamentul Comerţului, deşi experţii estimau o creştere economică de 1,0%, informează CNBC.

Însă preşedintele Joseph Biden afirmă că economia continuă să fie "rezilientă". "Economia americană, propulsată de familiile care lucrează, continuă să fie rezilientă în contextul provocărilor istorice. Pe parcursul ultimului trimestru, cheltuieile de consum, investiţiile de afaceri şi investiţiile rezidenţiale au crescut puternic. Numărul americanilor care beneficiază de asigurări de şomaj rămâne la cel mai scăzut nivel începând din 1970. Acum, voi avea o întâlnire cu proprietarii de mici companii, care creează afaceri şi care îşi extind activităţile într-un ritm istoric. Chiar dacă estimările de creştere economică din ultimul trimestru au fost afectate de factori tehnici, Statele Unite contracarează de pe o poziţie de forţă provocările generate de COVID-19 în întreaga lume, invazia neprovocată a lui Vladimir Putin în Ucraina şi inflaţia mondială", a declarat Joseph Biden joi, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Preşedinţiei SUA şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Trebuie să continuăm să înregistrăm progrese, să reducem costurile pentru familiile care lucrează, să facem mai mult în America, să creăm locuri de muncă bine-plătite, pentru dezvoltarea familiilor din clasa de mijloc", a adăugat Joseph Biden, acuzând opoziţia republicană că vrea majorări de taxe pentru clasa de mijloc.

"Eu am o abordare diferită. Congresul ar trebui să îmi prezinte un proiect inovator elaborat de ambele partide în sensul dezvoltării reţelelor de aprovizionare naţionale şi în scopul de a produce mai mult în America. De asemenea, Congresul trebuie să adopte legi de reducere a costurilor şi a deficitului, de reducere a costurilor medicamentelor pentru familii, a facturilor la utilităţi şi în sensul restabilirii corectitudinii codului fiscal, fără a majora taxe persoanelor care au venituri sub 400.000 de dolari pe an. În acest mod creştem economia şi întărim clasa de mijloc", a insistat Joseph Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici