Biden continuă să extindă,,zidul" la frontiera dintre SUA şi Mexic. Donald Trump, fostul preşedinte: ,,există doar două lucruri care au funcţionat constant, roţile şi zidurile!"

Administraţia preşedintelui Joe Biden a declarat joi că va întări zidul de frontieră SUA-Mexic pentru a opri imigraţia ilegală, continuând politica controversată a fostului preşedinte Donald Trump.

944 afișări
Imaginea articolului Biden continuă să extindă,,zidul" la frontiera dintre SUA şi Mexic. Donald Trump, fostul preşedinte: ,,există doar două lucruri care au funcţionat constant, roţile şi zidurile!"

Mediafax Foto

Trump este favoritul pentru nominalizarea Partidului Republican pentru a-l provoca pe preşedintele Biden în cursa prezidenţială din 2024.

Trump a făcut din construirea barierelor de frontieră un principiu central al primei sale campanii pentru preşedinţie cu strigătul de la miting, “Construiţi Zidul”.

Una dintre primele acţiuni ale lui Biden după ce a preluat funcţia în ianuarie 2021 a fost să emită o proclamaţie prin care promitea că “nu se vor mai devia bani ai contribuabililor americani pentru a construi un zid de frontieră” şi o revizuire a tuturor resurselor care fuseseră deja angajate.

Dar administraţia Biden, deşi a declarat că nu se abate de la retorică, va folosi totuşi banii alocaţi în timpul mandatului lui Trump în 2019  pentru a fi cheltuiţi acum, potrivit Reuters

Secretarul Securităţii Interne, Alejandro Mayorkas, a declarat într-un comunicat că nu există “nicio nouă politică a administraţiei cu privire la zidurile de frontieră. Din prima zi, această administraţie a zis clar că un zid de frontieră nu este răspunsul”.

Mayorkas a spus că proiectul de construcţie a fost aprobat în timpul administraţiei anterioare şi legea cere guvernului să folosească fondurile, cu un anunţ făcut anterior în acest an.

,,Am cerut în repetate rânduri Congresului să anuleze aceste fonduri, dar nu a făcut-o şi suntem obligaţi să respectăm legea”, a spus el. Trump, însă, s-a grăbit să revendice victoria. 

,,Aşa cum am afirmat adesea, de-a lungul a mii de ani, există doar două lucruri care au funcţionat constant, roţile şi zidurile!”, a spus Trump.

,,Îmi va cere Joe Biden scuze mie şi Americii pentru că a durat atât de mult să se mişte…”.

Preşedintele Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a numit măsura lui Biden de a continua construirea barierei drept ,,un pas înapoi” în relaţiile dintre SUA şi Mexic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici