Big in Japan: cel mai înalt zgârie-nori, inaugurat la Tokyo

Cel mai înalt zgârie-nori din Japonia a fost inaugurat vineri la Tokyo.

1390 afișări
Imaginea articolului Big in Japan: cel mai înalt zgârie-nori, inaugurat la Tokyo

Sursa foto: AP

Azabudai Hills Mori JP Tower, cu o înălţime de 330 de metri, nu este totuşi cea mai înaltă structură din Japonia, care rămâne, în continuare, Tokyo Skytree, un turn de radiodifuziune şi observare din estul capitalei, care are 634 de metri – relatează AFP.

Dar are un avantaj de 30 de metri faţă de clădirea Abeno Harukas din Osaka, care a fost anterior cel mai înalt zgîrie-nori din Ţara Soarelui Răsare.

Potrivit sursei citate, JP Tower şi facilităţile din jurul său au o suprafaţă de 861.700 de metri pătraţi şi includ spaţii de birouri, zone verzi, unităţi rezidenţiale, camere de hotel, precum şi magazine şi restaurante, a precizat dezvoltatorul său, Mori Building.

Proiectul de dezvoltare din centrul oraşului Tokyo a fost menit să reînnoiască zona plină de case mici din lemn şi clădiri vechi, oferind în acelaşi timp „infrastructură precum drumuri şi parcuri".

Zona va găzdui aproximativ 20.000 de lucrători de birou şi 3.500 de rezidenţi atunci când va fi complet ocupată şi este de aşteptat să primească 30 de milioane de vizitatori pe an, conform dezvoltatorului.

JP Tower ar urma să fie depăşit în martie 2028, odată cu finalizarea unei clădiri de 390 de metri înălţime de către Mitsubishi Estate, tot în Tokyo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici