Bilanţul atentatelor de la Moscova a ajuns la 40 de morţi

Un bărbat a murit la spital, după ce fusese rănit în unul dintre cele două atentate sinucigaşe comise luni dimineaţă la metroul din Moscova, ridicând bilanţul la 40 de morţi, a anunţat, vineri, Ministerul rus al Sănătăţii.

68 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atentatelor de la Moscova a ajuns la 40 de morţi

Bilanţul atentatelor de la Moscova a ajuns la 40 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit ultimelor informaţii, o altă persoană a murit", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, citat de agenţia RIA Novosti.

Este vorba despre un "bărbat de 51 de ani", precizează agenţia Interfax.

Potrivit agenţiei Itar-Tass, 84 de persoane sunt în continuare spitalizate.

Prima explozie a avut loc dimineaţa, la o oră de vârf, într-un vagon care se afla în staţia Lubianka, situată la câteva sute de metri de Kremlin. A doua explozie s-a produs la staţia Park Kulturi, de asemenea în centrul oraşului, aproximativ 40 de minute mai târziu.

Aceste atentate au fost revendicate miercuri de un lider al gherilei cecene, Duku Umarov,
supranumit "Emirul Caucazului".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici