Bilanţul atentatului de la Burgas: Opt morţi, dintre care un bulgar

Numărul victimelor atacului terorist comis miercuri împotriva unui autocar cu turişti israelieni pe aeroportul Burgas de pe litoralul Mării Negre s-a ridicat la opt, inclusiv un cetăţean bulgar, a anunţat ministrul de Externe de la Sofia, Nikolai Mladenov.

888 afișări
Imaginea articolului Bilanţul atentatului de la Burgas: Opt morţi, dintre care un bulgar

Bilanţul atentatului de la Burgas: Opt morţi, dintre care un bulgar (Imagine: cnn.com)

Cetăţeanul bulgar, în vârstă de 36 de ani, era şoferul autocarului care a explodat şi care urma să transporte un grup de turişti israelieni în staţiunea Sunny Beach.

Mladenov a declarat joi dimineaţa de la Burgas pentru postul de televiziune privat bTV că bilanţul victimelor a crescut la opt, după ce două persoane au murit în cursul nopţii la spital din cauza rănilor. Una dintre ele era şoferul bulgar al autocarului, iar cealaltă o femeie israeliană încă neidentificată.

Numărul răniţilor este de 37. Aceştia au fost internaţi în spitalele din Burgas, iar trei dintre ei, care se află în stare critică, au fost transportaţi în cursul nopţii la Sofia cu un avion militar guvernamental.

Aeroportul din Burgas rămâne închis, iar zborurile sunt deviate către aeroportul din Varna.

Cel puţin 64 de turişti israelieni au rămas în aeroport, unde le-au fost oferite băuturi, mâncare şi pături.

Anchetatorii interoghează martorii şi examinează înregistrările realizate de camerele de supraveghere, iar măsurile de securitate au fost sporite în hotelurile unde sunt cazaţi turişti israelieni.

Între timp, premierul bulgar Boiko Borisov a anunţat că atacul terorist este cel mai probabil actul unui atacator sinucigaş.

Serviciile bulgare colaborează şi FBI şi CIA şi cu anchetatorii israelieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici