Barack Obama condamnă atentatul "barbar" din Bulgaria

Preşedintele Barack Obama a condamnat miercuri "atentatul terorist barbar" care a vizat israelieni şi s-a soldat cu şapte morţi în Bulgaria, promiţând "tot ajutorul necesar" din partea Statelor Unite pentru identificarea responsabililor.

244 afișări
Imaginea articolului Barack Obama condamnă atentatul "barbar" din Bulgaria

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta atentate împotriva civililor nevinovaţi, printre care şi copii, sunt complet revoltătoare", a declarat Obama într-un comunicat, insistând asupra "angajamentului ferm al Statelor Unite faţă de securitatea Israelului".

"Condamn puternic atentatul terorist barbar de azi (miercuri) împotriva israelienilor în Bulgaria. Gândurile mele se îndreaptă către familiile celor morţi şi răniţi şi mă rog pentru ei, precum şi pentru cetăţenii Israelului, ai Bulgariei şi pentru toate statele ai căror cetăţeni au fost victimele acestui eveniment cumplit", a declarat Obama.

"Statele Unite vor fi alături de aliaţii lor şi vor furniza tot ajutorul necesar pentru identificarea responsabililor acestui atentat şi pentru a se face dreptate", a asigurat preşedintele american.

Şapte persoane au murit şi alte aproximativ 30 au fost rănite, dintre care două sunt în comă, într-un atentat anti-israelian pe aeroportul bulgar din Burgas, la Marea Neagră, atentat atribut Iranului de către Ierusalim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici