Bilanţul naufragiului din Bangladesh: 66 de morţi şi zeci de oameni dispăruţi

Bilanţul naufragiului de marţi al unui feribot din Bangladesh a ajuns la 66 de morţi, a anunţat poliţia miercuri, în timp ce echipele de intervenţie şi-au exprimat temerea că vor descoperi noi victime în epavă.

67 afișări
Imaginea articolului Bilanţul naufragiului din Bangladesh: 66 de morţi şi zeci de oameni dispăruţi

Bilanţul naufragiului din Bangladesh: 66 de morţi şi zeci de oameni dispăruţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ precedent anunţa 40 de morţi.

"În prezent, bilanţul este de 66 de morţi", a declarat pentru AFP Shahabuddin Khan, şeful poliţiei locale.

Cadavrele au fost recuperate în apropiere de feribotul Shariatpur 1, care s-a lovit în noaptea de luni spre marţi de o barjă petrolieră pe fluviul Meghna, la aproximativ 40 de kilometri sud-est de capitală, Dacca.

Potrivit mărturiilor celor salvaţi, feribotul a început să se scufunde la câteva minute după coliziune. Pasagerii, majoritatea dormind, nu au avut timp să se salveze.

Nava transporta aproximativ 200 de persoane. Autorităţile au anunţat doar 35 de supravieţuitori, salvaţi de un feribot care naviga în apropiere.

Numărul exact al pasagerilor de la bordul feribotului, care se îndrepta spre Dacca, este aproximativ, deoarece listele sunt întocmite în pripă, iar unii pasageri achiziţionează bilete la bord.

Două nave de salvare au remorcat epava, pe care au adus-o în apropiere de mal, pentru a permite scafandrilor să efectueze căutări în interior.

Accidentele în care sunt implicate vapoare, provocate din cauza nerespectării normelor de securitate şi supraaglomerării, sunt frecvente în Bangladesh, o ţară traversată de 230 de cursuri de apă. Milioane de persoane depind de navigaţia fluvială sau maritimă pentru a se deplasa în această ţară, care este una dintre cele mai sărace din lume.

În aprilie 2011, 32 de persoane, majoritatea femei şi copii, au murit în naufragiul unui feribot pe un fluviu din estul ţării. Nava s-a lovit de epava unui cargou scufundat cu câteva zile înainte.

Potrivit autorităţilor fluviale, peste 95% din flota de nave de talie mică şi medie nu respectă normele minime de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici