Birourile din Frankfurt ale Deutsche Bank, percheziţionate de procurori

Birourile din Frankfurt ale Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, au fost percheziţionate marţi de procurori, în legătură cu tranzacţii cu instrumente financiare efectuate de clienţi ai instituţiei financiare.

149 afișări
Imaginea articolului Birourile din Frankfurt ale Deutsche Bank, percheziţionate de procurori

Birourile din Frankfurt ale Deutsche Bank, percheziţionate de procurori (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

"Investigaţia se referă la tranzacţii cu instrumente financiare efectuate de clienţi. Angajaţii Deutsche Bank nu sunt acuzaţi de ilegalităţi", se arată într-un comunicat al Deutsche Bank, citat de Financial Times.

Persoane apropiate situaţiei au declarat că la perchiziţie au participat circa 30 de ofiţeri.

Un purtător de cuvânt al procurorului general din Frankfurt a confirmat că au loc percheziţii, dar a refuzat să precizeze unde au loc acestea şi care sunt instituţiile afectate.

Percheziţiile reprezintă o nouă lovitură pentru banca germană care este implicată în numeroase litigii şi ai cărei directori generali, Anshu Jain şi Jurgen Fitschen, au anunţat duminică faptul că urmează să demisioneze.

John Cryan, fost director financiar al băncii elveţiene UBS, îl va înlocui pe Jain, care va demisiona la sfârşitul lunii iunie. Cryan va deveni singurul director general al Deutsche Bank atunci când Fitschen va renunţa la funcţie, în luna mai a anului viitor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici