Biserica Anglicană: Rămâne un „dezacord profund” cu privire la homosexualitate

  • Conducerea Bisericii Anglicane a transmis, vineri, că va dezbate adoptarea unor noi angajamente privind homosexualitatea şi cuplurile de acelaşi sex atunci când se va reuni, la sfârşitul acestei luni.
  • Organismul recunoaşte că a rămas un „dezacord profund” în această privinţă, potrivit Reuters.
421 afișări
Imaginea articolului Biserica Anglicană: Rămâne un „dezacord profund” cu privire la homosexualitate

Biserica Anglicană: Rămâne un „dezacord profund” cu privire la homosexualitate

Biserica Angliei - centrală în cadrul comuniunii anglicane, care numără 85 de milioane de credincioşi din întreaga lume - nu permite căsătoria între persoane de acelaşi sex, menţinându-şi învăţătura potrivit căreia căsătoria este între un bărbat şi o femeie.

Cu toate acestea, instituţia veche de secole a încercat să găsească modalităţi de a-i face pe membrii comunităţii LGBTQ să se simtă mai incluşi în bisericile sale şi şi-a cerut scuze pentru „răspunsul ostil şi homofob” pe care l-au primit unii dintre ei.

Sinodul, care este format din episcopi, clerici şi membri laici, a votat în noiembrie anul trecut, la limită, pentru susţinerea unor servicii speciale de binecuvântare a cuplurilor de acelaşi sex, cu titlu experimental, deşi arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby - liderul spiritual al bisericii anglicane - s-a abţinut de la acest vot.

„Sinodul a stabilit o direcţie clară pentru a merge mai departe, dar rămâne un dezacord profund în întreaga Biserică”, a declarat Martyn Snow, episcopul de Leicester, într-o declaraţie înainte de reuniunea Sinodului din 23-27 februarie de la Londra.

„Pe măsură ce ne mişcăm pentru a pune în aplicare ceea ce s-a decis, trebuie să găsim, de asemenea, modalităţi de a unifica şi reconcilia aceste dezacorduri, ţinând cont în special de majorităţile strânse la voturile cheie”, a spus Snow, care a elaborat un document privind noile propuneri.

Sinodul va discuta, de asemenea, despre justiţia rasială şi despre răspunsul Comisarilor Bisericii - care gestionează portofoliul de investiţii de 10,3 miliarde de lire sterline al bisericii - la cercetarea sa despre sclavia transatlantică istorică în timpul adunării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici