Bisericile îndeamnă comunitatea internaţională să pună capăt tensiunilor din Ierusalim. „Suntem profund descurajaţi şi îngrijoraţi”

  • Acţiunile israeliene care vizează credincioşii şi demnitatea palestinienilor sunt inacceptabile, spun şefii bisericilor din Ierusalim.
  • Patriarhii şi şefii bisericilor din Ierusalim au îndemnat comunitatea internaţională să intervină şi să pună capăt tensiunii din Oraşul Sfânt creat în principal de grupuri radicale de dreapta.
644 afișări
Imaginea articolului Bisericile îndeamnă comunitatea internaţională să pună capăt tensiunilor din Ierusalim. „Suntem profund descurajaţi şi îngrijoraţi”

Bisericile îndeamnă comunitatea internaţională să pună capăt tensiunilor din Ierusalim. „Suntem profund descurajaţi şi îngrijoraţi”

„Acţiunile care subminează siguranţa închinătorilor şi demnitatea palestinienilor care sunt supuşi evacuării sunt inacceptabile”, se arată în declaraţia comună publicată de patriarhi şi şefii bisericilor din Ierusalim.
 
Referindu-se la evoluţiile care au avut loc la complexul al-Aqsa şi în cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, declaraţia spunea: „Aceste evenimente sunt împotriva credinţei oamenilor din Ierusalim şi Ierusalimului ca oraş al Păcii”.
 
„Tensiunea crescândă, susţinută în principal de grupuri radicale de dreapta, pune în pericol realitatea deja fragilă din Ierusalim şi din jurul său”.
 
Îndemnând comunitatea internaţională şi toţi oamenii binevoitori să ia orice măsură pentru a opri aceste „acţiuni provocatoare”, declaraţia şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evenimentele recente. „Suntem profund descurajaţi şi îngrijoraţi de evenimentele violente recente din Ierusalimul de Est”, se prezizează în declaraţie.
 
Tensiunile au crescut în cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalimul de Est, de săptămâna trecută, când coloniştii israelieni s-au adunat după ce un tribunal israelian a dispus evacuarea familiilor palestiniene, spun surse externe.
 
Palestinienii care protestează în solidaritate cu locuitorii şeicului Jarrah au fost vizaţi de forţele israeliene. 
 
Israelul a lansat rachete asupra Fâşiei Gaza, omorând 9 copii şi 13 adulţi, susţin surse palestiniene. Represaliile survin ca urmare a unui atac Hamas. Gruparea palestiniană a tras 7 rachete asupra Jerusalimului şi câteva zeci asupra sudului Israelului. Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a mai avut ca ţintă şi Tel Aviv-ul. Nu a fost raportată nicio victimă.
 
Autorităţile au anunţat luni că sunt deschise mai multe adăposturi împotriva bombardamentelor care vin dinspre Fâşia Gaza ca răspuns la atacul Israelului asupra moscheei Al-Asqa.
 
Israelul a ocupat Ierusalimul de Est în timpul războiului arabo-israelian din 1967 şi a anexat întregul oraş în 1980 - o mişcare care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici