Blinken: Lucrăm „foarte agresiv" pentru distribuirea ajutorului umanitar în Gaza

SUA lucrează „foarte agresiv" pentru distribuirea ajutorului umanitar în Gaza, a declarat luni, secretarul de stat Antony Blinken, potrivit Sky News.

198 afișări
Imaginea articolului Blinken: Lucrăm „foarte agresiv" pentru distribuirea ajutorului umanitar în Gaza

Blinken: Lucrăm „foarte agresiv" pentru distribuirea ajutorului umanitar în Gaza

Declaraţiile au fost făcute în Turcia. Blinken a spus că s-au făcut progrese pe toate fronturile, inclusiv în ceea ce priveşte soluţiile pentru criza umanitară din Gaza.

„I-am informat pe israelieni în ceea ce priveşte măsurile pe care le pot lua pentru a minimiza numărul victimelor civile. Lucrăm foarte agresiv pentru a aduce mai multă asistenţă umanitară în Gaza şi avem modalităţi foarte concrete de a face acest lucru şi cred că veţi vedea în zilele următoare că această asistenţă se poate extinde în mod semnificativ", a declarat secretarul de stat al SUA.

Blinken a mai spus că situaţia ostaticilor a complicat lucrurile.

„Un aspect critic, totuşi, este acela de a vedea progrese în privinţa ostaticilor. Acesta este un lucru asupra căruia ne concentrăm intens, dar credem, de asemenea, că o pauză ar putea contribui la avansarea acestei propuneri", a precizat secretarul de stat.

Antony Blinken şi-a încheiat luni turneul în regiune. Vineri, el a avut întâlniri în Israel, iar sâmbătă şi duminică s-a aflat în Iordania, Cisiordania, Irak şi Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici