Blinken: Soluţia unui stat palestinian poate izola Iranul

  • Oferirea unei căi către un stat palestinian este cea mai bună modalitate de a stabiliza regiunea şi de a izola Iranul şi apropiaţii săi, a declarat joi secretarul de stat american Antony Blinken.
  • El a încheiat la Cairo un turneu regional în legătură cu războiul din Gaza, relatează Reuters.
1597 afișări
Imaginea articolului Blinken: Soluţia unui stat palestinian poate izola Iranul

Discutând deopotrivă cu oficialităţile din Israel şi din statele arabe, Blinken a făcut presiuni pentru a se găsi o cale de ieşire din războiul dintre Israel şi Hamas, asta în timp ce conflictul ameninţă să se extindă şi mai mult, în Liban, Irak şi pe rutele de navigaţie din Marea Roşie.

După întâlnirea cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi, Blinken a declarat că regiunea se află în faţa a două căi, prima dintre acestea fiind "Israelul integrat, cu asigurări de securitate şi angajamente din partea ţărilor din regiune, dar şi a Statelor Unite, şi un stat palestinian". "Cealaltă cale este să continuăm să vedem terorismul, distrugerea de către Hamas, de către Houthis, de către Hezbollah, toate susţinute de Iran", a spus el.

"Dacă urmaţi prima cale, aceasta este cea mai bună cale de a izola, de a marginaliza Iranul şi pe cei care îl reprezintă şi care fac atâtea probleme, pentru noi şi pentru aproape toţi ceilalţi din regiune", a arătat Blinken.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici