Blinken: Statele Unite nu promovează un candidat anume pentru a conduce NATO

Statele Unite nu promovează un candidat anume pentru a conduce NATO, a declarat marţi secretarul de stat Antony Blinken, întrebat despre conducerea alianţei militare transatlantice.

172 afișări
Imaginea articolului Blinken: Statele Unite nu promovează un candidat anume pentru a conduce NATO

Blinken: Statele Unite nu promovează un candidat anume pentru a conduce NATO

"Nu facem presiuni, nu promovăm niciun candidat anume. Ne consultăm foarte îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a determina unde vrem să mergem cu NATO şi cu conducerea sa", a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă alături de ministrul britanic de externe James Cleverly, la Londra, conform The Guardian.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat că şi-ar dori să fie următorul secretar general al NATO.

În „culise” se crede însă că preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, consideră că şeful NATO trebuie să provină dintr-un stat membru al UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici