Blinken vizitează Israelul pentru a arăta sprijinul SUA după atacurile Hamas

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit în Israel în semn de susţinere după atacurile Hamas. Cel mai probabil, Blinken va cere eliberarea ostaticilor răpiţi de Hamas, dintre care unii sunt americani, notează BBC.

98 afișări
Imaginea articolului Blinken vizitează Israelul pentru a arăta sprijinul SUA după atacurile Hamas

Blinken vizitează Israelul pentru a arăta sprijinul SUA după atacurile Hamas

De asemenea, el va îndemna la reţinere şi va încerca să obţină o trecere sigură pentru civilii din Gaza înainte de o posibilă ofensivă terestră israeliană.

Cel puţin 1.200 de israelieni au murit în urma atacului, iar peste 1.100 de palestinieni au murit în urma atacurilor aeriene asupra Gazei.

De asemenea, se ştie că aproximativ 22 de cetăţeni americani au murit în Israel.

Hamas, care este desemnată organizaţie teroristă de către SUA, a luat până la 150 de persoane ostatice atunci când luptătorii săi au încălcat sâmbătă gardul de frontieră în mai multe locuri din Fâşia Gaza şi au lansat cel mai grav atac transfrontalier cu care Israelul s-a confruntat în ultima generaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici