Blocul de stânga din America Latină condamnă excluderile de la summitul găzduit de SUA

  • Un grup de ţări de stânga reunite la Havana au condamnat excluderea anumitor naţiuni de la Summit-ul Americilor
  • Întâlnirea este programată luna viitoare la Los Angeles
  • Statele Unite au declarat că vor să participe doar lideri ai guvernelor care respectă democraţia
394 afișări
Imaginea articolului Blocul de stânga din America Latină condamnă excluderile de la summitul găzduit de SUA

Sursa foto: Profimedia

Blocul ţărilor de stânga reunite vineri la Havana a condamnat excluderea anumitor naţiuni de la Summit-ul Americilor care va avea loc luna viitoare în Los Angeles. Statele Unite, gazda evenimentului, au declarat că vor participa doar liderii ai guverne respectă democraţia.

Statele Unite vor găzdui Summitul Americilor în perioada 6-10 iunie în Los Angeles şi au declarat că nu vor invita guvernele unor state precum Venezuela sau Nicaragua . Coordonatorul summitului susţine că depinde doar de Casa Albă dacă va invita Cuba, cu toate că activiştii societăţii civile cubaneze au fost rugaţi să participe.

Preşedintele cubanez Miguel Díaz-Canel a declarat săptămâna aceasta că nu va participa sub „nicio circumstanţă”, chiar dacă va fi invitat.

Cele 10 ţări cunoscute sub numele de bloc ALBA, printre care se numără inclusiv Cuba, Venezuela şi Nicaragua, au emis o declaraţie comună de la Havana în care „resping excluderile şi tratamentul discriminatoriu purtat de gazda evenimentului din Los Angeles”.

Preşedintele mexican Andrés Manuel López Obrador, împreună cu liderii Boliviei şi a altor câteva ţări, au ameninţat că vor boicota summitul dacă anumite ţări sunt excluse, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici