Blocul Iulia Timoşenko se teme că Guvernul ucrainean ar putea fi demis

Blocul Iulia Timoşenko se teme că demiterea preşedintelui Parlamentului ar putea fi urmată de cea a premierului Iulia Timoşenko.

9 afișări
Imaginea articolului Blocul Iulia Timoşenko se teme că Guvernul ucrainean ar putea fi demis

Blocul Iulia Timoşenko se teme că Guvernul ucrainean ar putea fi demis (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Parlamentului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, un apropiat al preşedintelui Viktor Iuşcenko, a fost demis miercuri.

În favoarea demiterii preşedintelui Legislativului s-au pronunţat 233 de parlamentari, reprezentanţi ai Partidului Regiunilor şi comuniştilor, dar şi zece deputaţi ai partidului proprezidenţial, care îl suspectau pe Iaţeniuk că nu susţinea ideea alegerilor anticipate.

Blocul Timoşenko a încercat să împiedice destituirea lui Iaţeniuk. Potrivit presei ucrainene, Blocul Timoşenko se teme că demiterea ar putea fi urmată de cea a Guvernului.

"Echipa primului-ministru suspectează că destituirea preşedintelui Parlamentului este doar prima etapă. A doua etapă ar fi o moţiune de cenzură la adresa Guvernului", scria miercuri cotidianul Ukrainska Pravda.

"Dacă s-a ajuns la demiterea preşedintelui Parlamentului, vor urma alegeri anticipate şi demiterea lui Timoşenko", preconizează cotidianul Segodnia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici