Boiko Borisov: Aderarea în 2011 la spaţiul Schengen ar reprezenta o încurajare pentru Bulgaria

Aderarea în 2011 la spaţiul Schengen ar încuraja Bulgaria să fie mai activă şi să îşi îndeplinească îndatoririle de protejarea a graniţei externe a UE, a declarat, miercuri, premierul bulgar Boiko Borisov, la întâlnirea sa cu preşedintele UE, Herman Van Rompuy, relatează site-ul Novinite.com.

24 afișări
Imaginea articolului Boiko Borisov: Aderarea în 2011 la spaţiul Schengen ar reprezenta o încurajare pentru Bulgaria

Boiko Borisov: Aderarea în 2011 la spaţiul Schengen ar reprezenta o încurajare pentru Bulgaria (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"L-am asigurat pe Herman Van Rompuy că aderarea în acest an a Bulgariei la Schengen (...) ne-ar încuraja să fim mai activi şi să ne îndeplinim îndatoririle de protejarea a graniţei externe a Uniunii Europene, care este în prezent securizată probabil în cel mai bun mod posibil în Europa", a spus Borisov.

Premierul şi-a exprimat încrederea că ţara poate face faţă preconizatei presiuni imigraţioniste.

"Ne vom descurca, pentru că avem un personal mărit în cadrul poliţiei de frontieră şi sperăm că acesta va fi tolerat când UE ia o decizie, după verificarea sa finală pentru (aderarea la) Schengen, la 24 martie. Am încredere că toate rapoartele tehnice vor fi perfecte", a afirmat Borisov.

Acesta şi-a exprimat de asemenea speranţa că eforturile Bulgariei în acest sens vor fi recunoscute de Consiliul pentru Integrarea Romilor, care va fi organizat în iulie.

El a precizat că Bulgaria are pregătită o propunere pentru modificarea Constituţiei, prin amendamente care să garanteze stabilitatea finanţelor statului, propunere intitulată "Pactul de Stabilitate Financiară".

"Vă pot asigura că ceea ce facem în prezent este benefic pentru Europa şi vom continua pe această cale", a subliniat el.

La rândul său, Herman Van Rompuy a declarat că aderarea Bulgariei şi României la Schengen continuă să reprezinte o prioritate a preşedinţiei ungare a Uniunii Europene, cu condiţia ca ele să îndeplinească toate condiţiile impuse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici