Boris Johnson respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei

  • Premierul britanic, Boris Johnson, respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei.
  • Dominic Cummings îl acuză pe Boris Johnson de incompetenţă şi afirmă că s-au produs decese din cauza tergiversării deciziilor în timpul pandemiei.
  • Boris Johnson: "Unele dintre comentariile pe care le-am auzit nu au nicio legătură cu realitatea".
181 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei

Boris Johnson respinge acuzaţiile fostului consilier privind gestionarea pandemiei

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a respins, joi după-amiază, acuzaţiile fostului consilier Dominic Cummings privind modul deficitar de gestionare a pandemiei, afirmând că "unele comentarii" nu au legătură cu realitatea.

Dominic Cummings, fost consilier al premierului Boris Johnson privind Afaceri politice, a declarat în cursul audierilor în Camera Comunelor, că tergiversările decizionale ale Guvernului de la Londra au provocat decese suplimentare din cauza pandemiei de coronavirus. „Au murit zeci de mii de oameni care nu ar fi trebuit să moară", a afirmat Dominic Cummings, potrivit BBC News.

Marea Britanie a fost grav afectată de pandemie, înregistrând 128.000 de decese.

Dominic Cummings a declarat, potrivit BBC, că premierul Boris Johnson este "nepotrivit pentru această funcţie", apreciind că "orice alt politician competent" ar fi gestionat "diferit" pandemia.

Întrebat dacă acuzaţiile sunt adevărate, Boris Johnson a declarat: „Nu, nu cred, dar sigur că au fost o serie de hotărâri incredibil de dificile, iar niciuna nu a fost uşoară".

„Am făcut tot ce am putut mai bine, în funcţie de datele şi recomandările pe care le-am avut. Unele dintre comentariile pe care le-am auzit nu au nicio legătură cu realitatea", a subliniat Boris Johnson, potrivit agenţiei Reuters.

Întrebat dacă a afirmat, cum susţine Dominic Cummings, că "mai degrabă s-ar aduna multe cadavre" decât să instituie a doua oară carantina generală, Boris Johnson a răspuns: „Nu fac niciun comentariu asupra acestui lucru". Anterior, Boris Johnson a negat că ar fi afirmat acest lucru.

Dominic Cummings a fost consilier principal privind strategie politică al premierului Boris Johnson în intervalul iulie 2019-noiembrie 2020.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici