Brazilia înăspreşte controlul armelor pe fondul creşterii deţinerii ilegale. Preşedintele Lula vrea o ţară sigură

  • Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a semnat un ordin de înăsprire a controlului armelor în încercarea de a stopa creşterea deţinerii ilegale
  • Sub predecesorul de extremă dreapta al lui Lula, Jair Bolsonaro, a existat o creştere de aproape şapte ori a utilizatorilor înregistraţi
  • Vor fi impuse limite pentru stocurile de arme şi muniţie, iar anumite modele vor fi interzise publicului larg
159 afișări
Imaginea articolului Brazilia înăspreşte controlul armelor pe fondul creşterii deţinerii ilegale. Preşedintele Lula vrea o ţară sigură

Sursa foto: Hepta

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a semnat un ordin de înăsprire a controlului armelor în încercarea de a stopa violenţa asociată cu acestea. Noile controale îndeplinesc o promisiune de campanie a lui Lula.

Preşedintele a dat vina pe un val de violenţă fără precedent care a lovit ţara în mandatul lui Bolsonaro. În 2022, Brazilia a înregistrat în medie peste cinci crime pe oră din cauza neînţelegerilor iscate din deţinerea ilegală de arme.

"Vom continua să luptăm pentru mai puţine arme în ţara noastră. Doar poliţia şi armata trebuie să fie bine înarmate", a declarat Lula în timp ce a dezvăluit noile măsuri mai stricte.

Civilii nu au dreptul constituţional de a deţine arme, însă în urma unui decret emis de fostul preşedinte Jair Bolsonaro în 2019, brazilienii au căpătat acest privilegiu.

Proprietarii şi-au cumpărat armele în mandatul lui Bolsonaro nu vor fi forţaţi să renunţe la ele, însă un program de răscumpărare ar putea începe de anul acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici