Brazilia înregistrează cea mai ridicată temperatură din istorie

Brazilia este lovită de un val de căldură şi a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie. Recordul a fost atins duminică în oraşul Araçuaí, în statul Minas Gerais, din sud-estul Braziliei, au declarat oficialii brazilieni, potrivit BBC.

1815 afișări
Imaginea articolului Brazilia înregistrează cea mai ridicată temperatură din istorie

Brazilia înregistrează cea mai ridicată temperatură din istorie

Oficialii Institutului Naţional de Meteorologie (Inmet) au anunţat că în oraşul Araçuaí s-a înregistrat temperatura 44,8 C. Recordul anterior al ţării, de 44,7 C, fusese măsurat în 2005.

Autorităţile au emis avertizări cod roşu de caniculă, iar consumul de energie la nivel naţional a ajuns la un nivel record. De asemenea, cântăreaţa Taylor Swift şi-a anulat un concert de la Rio de Janeiro, după ce un fan a murit înainte de spectacol.

Valul de căldură fără precedent a fost atribuit fenomenului El Niño şi schimbărilor climatice.

Meteorologii brazilieni estimează că temperaturile vor fi în scădere în următoarele zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici