VIDEO  Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost lovit de o explozie puternică. O parte din el s-a prăbuşit

  • O explozie puternică s-a produs, sâmbătă dimineaţă, pe Podul Kerci, care face legătura dintre Rusia şi peninsula Crimeea.
  • Potrivit primelor informaţii, un tren cu vagoane cisternă a sărit în aer şi a produs o deflagraţie foarte mare.
  • În imagini se vede cum o parte rutieră a podului s-a prăbuşit.
15504 afișări
Imaginea articolului Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a fost lovit de o explozie puternică. O parte din el s-a prăbuşit

Sursa foto: Twitter

UPDATE 17:00 Circulaţia rutieră pe podul din Crimeea a fost reluată

Autorităţile regionale au anunţat că podul a fost redeschis traficului. Totuşi, pe pod nu pot trece decât autoturismele şi autobuzele după ce sunt atent verificate. Camioanele sunt nevoite să utilizeze feribotul pentru a face traversarea.

„Circulaţia vehiculelor de-a lungul podului din Crimeea a început. În acest moment, traficul este deschis pentru autoturisme şi autobuze, cu o procedură de inspecţie completă. Îi rugăm pe şoferii de camioane să îşi planifice traseul folosind trecerea cu feribotul de la Kerch”, a declarat Serghei Aksyonov, potrivit Sky News.

UPDATE 11:00: Comitetul a precizat că două secţiuni ale podului rutier s-au prăbuşit parţial, dar că arcul care traversează strâmtoarea Kerch, calea navigabilă prin care navele călătoresc între Marea Neagră şi Marea Azov, nu a fost avariat.

Ulterior, Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că incendiul a fost stins, a relatat agenţia rusă de ştiri Interfax.

Un consilier prezidenţial ucrainean a postat un mesaj pe Twitter în care a spus că incidentul a fost doar "începutul", dar nu a spus că forţele ucrainene sunt responsabile pentru explozie.

Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, tot ceea ce este furat trebuie returnat Ucrainei, tot ceea ce este ocupat de Rusia trebuie expulzat", a scris Mykhailo Podolyak.

Interfax l-a citat pe preşedintele Consiliului de Stat al republicii Crimeea, Vladimir Konstantinov, care a declarat că "vandalii ucraineni au reuşit să ajungă cu mâinile lor însângerate la podul din Crimeea", relatează Reuters.

Konstantinov a declarat că daunele "nu au fost de natură gravă" şi vor fi reparate rapid.

UPDATE 10.00: Înregistrări video ale camerelor de supraveghere de pe Podul Kerci, publicate pe Telegram, ar putea confirma ipoteza exploziei unui camion care a cauzat aprinderea vagoanelor cisternă de pe podul feroviar, care se află paralel cu cel rutier.

Imaginile arată vagoane de tren în flăcări violente şi secţiuni de drum prăbuşite pe podul de la Kerci, după exploziile auzite sâmbătă dimineaţa.

Explozia, despre care martorii au spus că a putut fi auzită la kilometri distanţă, a avut loc sâmbătă, în jurul orei 6 dimineaţa, în timp ce un tren traversa podul, deşi nu a fost imediat clar care a fost cauza, potrivit The Guardian.

Unele imagini par să arate un al doilea incendiu la o anumită distanţă de incendiul principal. Alte imagini sugerează, de asemenea, că o parte a podului rutier care merge paralel cu şinele de tren se prăbuşise.

Cu toate acestea, Mykhailo Podolyak, un consilier al preşedinţiei ucrainene, a părut să sugereze responsabilitatea Kievului, scriind pe Twitter: „Crimeea, podul, începutul. Tot ce este ilegal trebuie distrus, tot ce a fost furat trebuie returnat Ucrainei, tot ce aparţine ocupaţiei ruseşti trebuie expulzat".

Pagubele de pe secţiunea rutieră a podului au arătat că, în primele imagini apărute, carosabilul părea să fi fost secţionat fără semne evidente de atac cu rachete, ceea ce i-a determinat pe unii să sugereze că atacul asupra podului ar fi putut fi un act spectaculos de sabotaj.

Serviciul rus de ştiri Tass a declarat că a fost implicat un camion cisternă cu combustibil. „Potrivit datelor preliminare, un vagon cisternă de combustibil [feroviar] a luat foc la una dintre secţiunile podului din Crimeea, arcele de navigaţie nu sunt avariate”, a declarat Oleg Kryuchkov, consilier al şefului rus de ocupaţie din Crimeea.

Pasajul de cale ferată face parte dintr-o pereche de poduri paralele, care traversează strâmtoarea Kerch, care leagă Krasnodar în Rusia şi Crimeea, care a fost construit de Rusia după invazia şi anexarea Crimeei în 2014.
 
Cu o lungime de aproximativ 19 km, podul rutier a fost inaugurat de preşedintele rus Vladimir Putin în 2018, iar podul feroviar a fost deschis doi ani mai târziu.

Podul este atât extrem de simbolic pentru Rusia, cât şi o importantă rută logistică de aprovizionare pentru forţele ruseşti din Crimeea şi din sudul Ucrainei ocupate de Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici