BREXIT. Uniunea Europeană şi Marea Britanie au semnat miercuri acordul comercial

  • Ursula von der Leyen şi Charles Michel au semnat acordul UE-Marea Britanie
  • Acordul UE-Marea Britanie va fi aplicat provizoriu începând cu 1 ianuarie 2021
  • Acordul este unul care stabileşte relaţia comercială şi de cooperare a UE cu Marii Britanie.
  • Boris Johnson trebuie să convingă lorzii să ratifice acordul comercial cu UE
2307 afișări
Imaginea articolului BREXIT. Uniunea Europeană şi Marea Britanie au semnat miercuri acordul comercial

UPDATE 14.30: Avionul de la Bruxelles cu acordul BREXIT la bord a aterizat pe aeroportul din Londra. Acordul are peste 1200 de pagini şi cuprinde partea comercială, partea de cooperare şi acordul cu Euroatom.

Începe o nouă etapă în relaţia UE cu Marea Britanie. După luni de negocieri, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, au semnat miercuri, acordul comercial. Documentul a fost trimis cu un avion la Londra, pentru a fi semnat de premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Documentul stabileşte relaţia economică şi de cooperare de mai departe a ţărilor Uniunii Europene cu Marea Britanie.

Boris Johnson încearcă să convingă lorzii că acesta este cea mai bună înţelegere negociată pentru britanici. După ratificarea acordului UE- Marea Britanie în parlamentul britanic, el va fi aplicat provizoriu chiar de la 1 ianuarie 2021.

CITEŞTE AICI - Analiză Brexit: Londra nu va mai fi forţa dominantă în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici