Budapesta propune construirea la Washington a unui muzeu în memoria victimelor comunismului

Ungaria propune construirea unui muzeu la Washington în memoria victimelor regimurilor dictatoriale comuniste, anunţă Monika Balatoni, secretar de stat în Ministerul ungar al Justiţiei, citat de MTI.

73 afișări
Imaginea articolului Budapesta propune construirea la Washington a unui muzeu în memoria victimelor comunismului

Budapesta propune construirea la Washington a unui muzeu în memoria victimelor comunismului (Imagine: Andrei Pungovschi/ Mediafax Foto)

Propunerea va fi prezentată oficial pe 11 iunie, în cadrul unui eveniment organizat în Biblioteca oficială a Congresului SUA de ambasadele Ungariei şi Austriei.

Guvernul de la Budapesta s-a oferit să doneze un milion de dolari unei fundaţii americane înfiinţată în anul 2007 în memoria victimelor comunismului.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, le va propune ţărilor central-europene să se alăture iniţiativei de creare a unui muzeu, în cadrul patrimoniului istoric comun, a precizat Balatoni.

Viktor Orban este foarte hotărât şi speră că muzeul victimelor comunismului va fi deschis într-un an sau doi, a explicat oficialul ungar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici