Bush a ales un fost judecător la conducerea Departamentului de Justiţie

Preşedintele american, George W. Bush, a decis să îl numească la conducerea Departamentului de Justiţie pe fostul judecător federal Michael Mukasey, pentru a-l înlocui pe procurorul general demisionar Alberto Gonzales, relatează Washington Post, citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Bush a ales un fost judecător la conducerea Departamentului de Justiţie

Bush a ales un fost judecător la conducerea Departamentului de Justiţie

Nominalizarea lui Mukasey, considerat un conservator şi un judecător cu autoritate în probleme de securitate naţională, ar putea fi anunţată chiar luni, precizează publicaţia citată, care citează două surse familiare cu această decizie.

Un consilier republican a declarat că materiale conţinând detalii despre juristul în vârstă de 66 de ani, ieşit la pensie, au fost distribuite personalului republican din cadrul Senatului, pentru a pregăti audierea în vederea confirmării lui Mukasey în funcţie.

Consilierul a precizat că Bush l-a ales pe Mukasey după ce liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, a declarat că va bloca eventuala nominalizare a altui posibil candidat, Theodore Olson.

Mukasey a fost numit judecător federal în urmă cu două decenii, de către preşedintele republican Ronald Reagan, şi a ieşit la pensie anul trecut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici