Bush lasă o moştenire grea succesorului său

Fostul şef al diplomaţiei germane Hans-Dietrich Genscher a apreciat, într-un interviu publicat vineri, că nici un alt preşedinte american nu a lăsat o moştenire mai grea decât George W. Bush.

15 afișări
Imaginea articolului Bush lasă o moştenire grea succesorului său

Bush lasă o moştenire grea succesorului său

"Cred că niciodată un preşedinte american nu şi-a încheiat activitatea lăsând o asemenea moştenire succesorului său", a declarat Genscher, artizanul reunificării germane, cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale americane.

Dacă se realizează o comparaţie între politica lui George W. Bush (preşedinte al Statelor Uniet din 2001) şi cea a tatăl său (1989-1993), se va constata că "proverbul «aşa tată, aşa fiu» nu este întotdeauna adevărat", a declarat fostul ministru liberal (FDP) pentru cotidianul regional Westdeutsche Zeitung.

Genscher, în vârstă de 81 de ani, a salutat în schimb candidatura lui Barack Obama. "Este un fel de revoluţie culturală ca un bărbat cu origini africane să poată deveni candidat la preşedinţie şi preşedinte" al Statelor Unite, a declarat el.

De acum este important ca viitorul preşedinte să nu repete eroarea de a "conta pe o «coaliţie de voluntari» care s-a dovedit rapid a fi o «coaliţie de constrângeri şi obligaţii»", a precizat Genscher, referindu-se la coaliţia internaţională formată de Bush împotriva terorismului.

Hans-Dietrich Genscher, ministru federal de Interne în perioada 1969-1974, apoi deţinător al portofoliului Afacerilor Externe şi vicecancelar în perioada 1974-1992, a fost artizanul politicii de apropiere de estul sovietic al Europei (Ostpolitik), punând astfel bazele reunificării germane, în 1991.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici