Bush oferă Coreei de Nord un tratat de pace pentru renunţarea la programul nuclear

Preşedintele american, George W. Bush, a declarat vineri că Statele Unite sunt dispuse să ia în considerare încheierea unui tratat de pace oficial cu Coreea de Nord, dacă Phenianul va renunţa la programul său privind armele nucleare, relatează Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Bush oferă Coreei de Nord un tratat de pace pentru renunţarea la programul nuclear

Bush oferă Coreei de Nord un tratat de pace pentru renunţarea la programul nuclear

Bush a declarat că ar fi dispus să ofere un nou "acord de securitate" pentru peninsula coreeană, dacă Phenianul îşi va respecta promisiunile privind renunţarea la programul de armament nuclear.

Liderul american a discutat această posibilitate în cadrul unei întrevederi cu preşedintele sud-coreean Roh Moo-hyun, cu ocazia summitului Asia-Pacific.

Bush a precizat că acest lucru presupune un acord permanent care să-l înlocuiască pe cel care a pus capăt războiului coreean din 1950-1953.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici