California a impus reducerea de urgenţă a consumului de apă cu 25%

Consiliul director pentru apă din statul California a aprobat un plan dur de reducere cu 25% a consumului de apă, scrie presa locală marţi, relatează DPA în pagina electronică.

353 afișări
Imaginea articolului California a impus reducerea de urgenţă a consumului de apă cu 25%

California a impus reducerea de urgenţă a consumului de apă cu 25% (Imagine: Shutterstock)

"Ne confruntăm cu o secetă masivă, cum nu am mai văzut", a declarat preşedinta Felicia Marcus, citată de Los Angeles Times.

Membrii Consiliului au aprobat în unanimitate reducerea, pe care guvernatorul Jerry Brown a dispus-o prin ordin executiv pe 1 aprilie. Consiliul a fost însărcinat să conceapă şi aprobe planul de reducere a consumului.

Peste 400 de furnizori de apă de la nivelul statului sunt obligaţi, potrivit planului, să reducă consumul de apă cu opt până la 36%, potrivit ziarului.

California este afectată de secetă al patrulea an consecutiv. Rezervele se epuizează, iar apa care provine de la topirea zăpezii din munţi, ce alimentează cursurile în verile calde, se află la cel mai scăzut nivel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici