Camera de urgenţe a unui spital din Bergamo este pustie pentru prima dată într-o lună şi jumătate

  • Unul dintre cele mai afectate locuri din Italia poate respira din nou
  • Camera de gardă a spitalului Papa Ioan XXIII din Bergamo este goală
  • Spitalul a înregistrat o scădere a numărului cazurilor cu 298
1277 afișări
Imaginea articolului Camera de urgenţe a unui spital din Bergamo este pustie pentru prima dată într-o lună şi jumătate

Camera de urgenţe a unui spital din Bergamo este pustie pentru prima dată într-o lună şi jumătate

După avalanşa de oameni din primele zile ale focarului de coronavirus, lucrurile s-au mai liniştit la spitalul Papa Ioan XXIII din Bergamo. Pacienţii care formau cozi agonizante, imagini cu medici epuizaţi, tuburi de oxigen şi oameni pe targă sunt o amintire pentru un moment.

Lombardia este una dintre regiunile italiene cele mai afectate de noul coronavirus. La apogeul stării de urgenţă, erau internaţi şi 500 de pacienţi testaţi pozitiv pentru Covid-19.
 
Raportul pacienţilor internaţi cu noul coronavirus şi cei care aveau alte afecţiuni s-a inversat. Pe 17 martie, virusul îşi lua ultimul tribut.
 
Şeful unităţii de primiri-urgenţe a declarat pentru la Repubblica că la momentul actual sunt mai mulţi pacienţi vindecaţi decât decedaţi. Această perspectivă oferă prognoze optimiste pe viitor.
 
Transmiterea infecţiei a fost stopată pentru un moment şi datorită măsurilor drastice de izolare suportate de populaţie.
 
În zona de terapie intensivă a spitalului numărul paturilor rămâne stabil. Acest lucru s-a petrecut şi datorită faptului că mai mulţi pacienţi s-au vindecat. Acum pot fi trataţi pacienţi cu alte afecţiuni grave, nu doar cei rezultaţi din cauza pandemiei.
 
Situaţia în Bergamo, redenumit „Wuhan-ul italian”, s-a îmbunătăţit semnificativ faţă de acum două luni când primul caz a fost înregistrat. Oraşul atunci a rămas pustiu, camioanele armatei cărau sicrie, crematoriile au ars zi şi noapte. Timp de patru zile urnele cu cenuşă au fost returnate familiilor îndurerate de către armată. Ultimul transport al durerii şi morţii care învăluit Bergamo a ajuns la destinaţie.


Sursa foto: Repubblica

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici