Camera Reprezentanţilor adoptă o lege susţinută de Obama, dar respinsă de Bush

O lege privind extinderea asigurării medicale pentru copiii defavorizaţi a fost adoptată miercuri de Camera Reprezentanţilor din Statele Unite, pentru a fi promulgată de preşedintele Barack Obama, în urma învestirii sale în funcţie, după ce George W. Bush a respins-o.

22 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor adoptă o lege susţinută de Obama, dar respinsă de Bush

Camera Reprezentanţilor adoptă o lege susţinută de Obama, dar respinsă de Bush (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Credem că acesta va fi primul text de lege pe care preşedintele Obama îl va semna" după învestirea sa în funcţie, la 20 ianuarie, a anunţat miercuri liderul majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer.

Această lege extinde Programul pentru asigurarea medicală a copiilor din state (SCHIP).

Programul SCHIP a fost creat în 1997, pentru a face faţă numărului tot mai mare de copii fără asigurare medicală într-o ţară cunoscută pentru astfel de carenţe. El se adresează în special copiilor din familii care nu câştigă suficient pentru a plăti o asigurare privată.

Noua lege ridică la 11 milioane numărul copiilor care vor beneficia de asigurare medicală, faţă de doar şapte milioane, câţi sunt în prezent.

Senatul urmează să valideze acest text votat de Camera Reprezentanţilor.

Proiectul de lege a fost respins de două ori de preşedintele în exerciţiu George W. Bush.

Potrivit democraţilor, 80 la sută dintre americani susţin această lege.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici