Camera Reprezentanţilor din SUA a votat un plan de subvenţii pentru serviciile poştale, deşi Trump contestă votul prin corespondenţă

  • Camera Reprezentanţilor din SUA a votat un plan de subvenţii pentru serviciile poştale de 25 de miliarde de dolari.
  • În acelaşi timp, ştii că preşedintele Donald Trump se opune votului prin corespondenţă.
  • Cel mai probabil, proiectul nu va trece de Senat, fiind respins de Casa Albă.
200 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA a votat un plan de subvenţii pentru serviciile poştale, deşi Trump contestă votul prin corespondenţă

Profimedia

Preşedintele Trump a criticat în nenumărate rânduri votul prin corespondenţă. Acum, Camera Reprezentanţilor a votat un plan masiv de subvenţii pentru serviciile poştale, de 25 de miliarde de dolari. Totuşi, probabil că planul nu va trece de Senat, ţinând cont că acesta este respins de Casa Albă, care anunţă că „se opune cu tărie proiectului“, scrie Reuters.
 
Trump consideră că această metodă este „o posibilă sursă de fraudă“. Recent, directorul serviciului poştal Louis DeJoy a suspendat măsurile de reducere a costurilor companiei, fapt ce a încetinit livrările în ultimele săptămâni.
257 oficiali au votat pentru, majoritatea fiind democraţi, în timp ce 150 au votat împotrivă. Totuşi, deşi legea a fost trimisă la Senat, are puţine şanse să treacă de camera aflată sub controlul republicanilor. 
 
Liderul Senatului, Mitch McConnell, a spus că acest proiect „nu va trece sub nicio formă“ şi este vorba despre o „lovitură partizană“. Liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoye, se apără şi spune că „nu este un proiect de lege partizan. Este un proiect de lege pentru democraţia americană“. „Congresul trebuie să acţioneze pentru a se asigura că serviciul nostru poştal poate continua să îşi facă treaba pentru America pe întreaga durată a pandemiei“, a mai spus el.
 
Proiectul prevede, între altele, ca directorul serviciului, Louis DeJoy, să nu poată lua măsuri care să împiedice livrările până după luna ianuarie. Pe de altă parte, Financial Times notează că directorul neagă acuzaţiile şi spune că nu încearcă să pună în pericol votul din noiembrie.
 
Înainte de vot, Trump cerea ca acest proiect să nu fie votat, motivând că se irosesc bani, iar democraţii îl acuză pe preşedinte că a încercat să descurajeze votul prin poştă cu scopul de a obţine un avantaj electoral în faţa lui Joe Biden.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici