Camera Reprezentanţilor din SUA adoptă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord: Conturile din State ale firmelor cu angajaţi nord-coreeni pot fi îngheţate

Camera Reprezentanţilor din Congresul SUA a adoptat, miercuri, un proiect de lege care înăspreşte sancţiunile impuse împotriva regimului de la Phenian, în contextul în care Coreea de Nord îşi continuă dezvoltarea programului nuclear, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1061 afișări
Imaginea articolului Camera Reprezentanţilor din SUA adoptă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord: Conturile din State ale firmelor cu angajaţi nord-coreeni pot fi îngheţate

Camera Reprezentanţilor din SUA adoptă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord: Conturile din State ale firmelor cu angajaţi nord-coreeni pot fi îngheţate

Pachetul legislativ, ce poarte numele lui Otto Warmbier, studentul american care a murit după ce a petrecut mai mult timp în închisorile nord-coreene, urmăreşte să elimine legăturile Phenianului cu sistemul financiar global. Astfel, Trezoreria SUA va fi abilitată să îngheţe conturile din SUA ale instituţiilor financiare care au relaţii comerciale cu Coreea de Nord, inclusiv a firmelor care au angajaţi cetăţeni nord-coreeni.

Această iniţiativă s-a bucurat de sprijinul masiv al reprezentanţilor Congresului, 415 votând în favoarea legii şi doar doi împotrivă.

”Vreau să menţionez că am schimbat numele legistalţiei privind sancţiunile impuse Coreei de Nord. Îl vom onora pe Otto Warmbier, care a fost torturat de regimul Kim Jong-un”, a declarat, Kevin McCarthy, membru al Congresului american.

În ultimele luni, comunitatea internaţională a adoptat o serie de sancţiuni împotriva Phenianului, ca reacţie la repetatele teste balistice şi nucleare nord-coreene. Aceste măsuri punitive au rolul de a izola regimul lui Kim Jong-un şi de a determina Coreea de Nord să accepte negocieri pe marginea denuclearizării Peninsulei Coreea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici