Cristiano Ronaldo a fost declarat jucătorul anului la gala FIFA

Cristiano Ronaldo a fost desemnat luni jucătorul anului, la gala FIFA de la Londra, informează site-ul forului internaţional.

1164 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo a fost declarat jucătorul anului la gala FIFA

Cristiano Ronaldo a fost declarat jucătorul anului la gala FIFA

Cei trei jucători rămaşi în cursă pentru premiul "Best" au fost Neymar Jr. (PSG, ex-Barcelona), Lionel Messi (Barcelona) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Portughezul a primit premiul FIFA pentru al doilea an la rând. "Mulţumesc pentru că m-aţi votat. Vreau să le mulţumesc colegilor de la Real Madrid pentru suportul lor. Este un moment incredibil pentru mine. Să nu uităm de Leo (n.r Lionel Messi) şi Neymar. Vă mulţumesc foarte mult, o seară bună", a spus Ronaldo după ce a primit distincţia. Maradona şi Ronaldo Nazario s-au aflat pe scenă, alături de preşedintele FIFA, Giani Infantino, în momentul în care Cristiano Ronaldo a fost premiat.

Claudio Ranieri, cel mai bun antrenor din lume în sezonul trecut, i-a cedat trofeul francezului Zinedine Zidane, care a cucerit Liga Campionilor şi campionatul Spaniei, la cârma echipei Real Madrid. În fotbalul feminin, premiul pentru cea mai bună jucătoarea i-a revenit olandezei Lieke-ei Martens, care le-a dedicat trofeul părinţilor ei.

Echipa anului, în ancheta FIFA: Buffon - Dani Alves, Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo - Kroos, Iniesta, Modric - Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

Premiul pentru fair-play i-a fost acordat lui Francis Kone, legitimat la Brno, care a salvat viaţa portarului advers într-o partidă cu Bohemias 1905, în campionatul Cehiei. Adversarul rămăsese inconştient pe gazon, după ciocnirea cu un coleg. Kone i-a acordat primul ajutor. A fost al patrulea jucător căruia Francis Kone i-a acordat primul ajutor pe gazon, în întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici