Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, în centrul atenţiei după eliberarea fostului şef al FMI - VIDEO

Eliberarea pe propria răspundere a lui Dominique Strauss-Kahn, în urma dezvăluirilor că femeia care l-a acuzat a minţit, a mutat atenţia asupra acesteia, chiar dacă omul politic francez rămâne acuzat de agresiuni sexuale.

2222 afișări
Imaginea articolului Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, în centrul atenţiei după eliberarea fostului şef al FMI - VIDEO

Camerista care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn, în centrul atenţiei după eliberarea fostului şef al FMI (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fost favorit la alegerile prezidenţiale franceze din 2012, potrivit sondajelor de opinie, el este în continuare urmărit pentru şapte capete de acuzare care pot, teoretic, să îi aducă 74 de ani închisoare. El va compărea din nou la 18 iulie.

Dar la fel de repede cum l-au condamnat pe Dominique Strauss-Kahn, mai multe ziare americane o acuză acum pe camerista în vârstă de 32 de ani, a cărei identitate nu poate fi dezvăluită, potrivit legii americane.

Citând o sursă neidentificată apropiată apărării lui Dominique Strauss-Kahn, tabloidul New York Post afirmă că aceasta se prostitua şi că fostul director al FMI ar fi refuzat să o plătească după o relaţie sexuală.

Această afirmaţie este ferm dezminţită de apărarea lui Dominique Strauss-Kahn. "Nu a fost nicio dispută între părţi pentru că nu a fost vorba despre bani", susţin avocaţii americani într-un comunicat remis AFP.

În acest caz, datele s-au schimbat după ce procurorul Cyrus Vance a dezvăluit minciunile reclamantei.

Ea a minţit pentru a obţine azil în Statele Unite în 2004, a scris el într-o scrisoare adresată avocaţilor apărării. A minţit, de asemenea, în legătură cu ce s-a întâmplat după presupusa agresiune din camera 2806 a hotelului Sofitel din New York.

Camerista a povestit că a aşteptat pe culoar ca Strauss-Kahn să plece din cameră şi a raportat imediat presupusele fapte. Ea a recunoscut ulterior că "a făcut curat într-o altă cameră şi s-a întors în camera 2806 şi a început curăţenia înainte de a raporta incidentul superiorului său", scrie Vance.

Ea a făcut, de asemenea, o declaraţie falsă despre un al doilea copil pentru a frauda serviciile fiscale, potrivit procurorului.

Potrivit unei surse anonime, apropiată anchetei şi citată de CNN, nicio decizie nu a fost luată încă în legătură cu dosarul DSK. Întrebarea este dacă procurorul din New York va renunţa la o parte din acuzaţiile care planează asupra lui Strauss-Kahn sau chiar la toate, în urma ultimelor evenimente.

Problema riscă să rămână neelucidată în următoarele ore, luni fiind zi de sărbătoare în Statele Unite.

În aşteptare, fostul director general al FMI locuieşte în continuare în casa din sudul Manhattan în care a fost arestat la domiciliu timp de şase săptămâni până când un judecător newyorkez l-a eliberat, vineri.

De la această eliberare pe propria răspundere, fiecare ieşire a lui Dominique Strauss-Kahn şi a soţiei sale Anne Sinclair este urmărită de zeci de jurnalişti care campează în faţa domiciliului lor provizoriu.

Duminică, Strauss-Kahn nu a fost văzut ieşind din casă. Soţia sa, în jeans şi o vestă neagră, zâmbitoare, a ieşit singură timp de câteva ore, a constatat AFP. Ea a mers la Metropolitan Museum, în apropiere de Central Park, cu o femeie, potrivit echipelor de televiziune care au urmărit-o pe motocicletă.

Sâmbătă, fostul ministru şi soţia sa au mers la un alt muzeu celebru din New York, Muzeul de Artă Modernă (MoMa).

Cu o zi înainte, în prima sa ieşire de la eliberarea pe propria răspundere, Dominique Strauss-Kahn a mers să cineze într-un restaurant italian.

În Franţa, evoluţia acestui caz a relansat întrebările în rândul apropiaţilor lui Strauss-Kahn privind o eventuală înscenare al cărei obiect a fost acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici