Canada, presată de SUA în privinţa apărării, promite mai mulţi bani pentru obiectivele NATO

  • Canada, aflată sub presiunea Statelor Unite pentru a creşte cheltuielile pentru apărare, a promis luni miliarde de dolari în plus pentru forţele armate.
  • Cheltuielile militare, a declarat guvernul canadian, vor fi mai aproape de obiectivul NATO până în 2030.
143 afișări
Imaginea articolului Canada, presată de SUA în privinţa apărării, promite mai mulţi bani pentru obiectivele NATO

Canada, presată de SUA în privinţa apărării, promite mai mulţi bani pentru obiectivele NATO

Într-o actualizare a politicii de apărare, guvernul canadian condus de premierul Justin Trudeau a arătat că protejarea Arcticii, precum şi provocările de securitate din partea Rusiei şi a Chinei, duc la concluzia că Ottawa trebuie să îşi consolideze apărarea.

Cheltuielile totale pentru armată vor ajunge la 1,76% din produsul intern brut până în 2030, ceea ce este încă departe de obiectivul de 2% stabilit de NATO pentru statele membre, dar în creştere faţă de 1,4% în prezent. Oficialii canadieni au declarat însă că nu există o dată limită pentru atingerea pragului de 2%, relatează Reuters.

De câţiva ani Statele Unite fac presiuni asupra Canadei pentru a creşte cheltuielile pentru apărare. În februarie, ambasadorul David Cohen a remarcat că ”alte naţiuni din NATO fac mai mult”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici