Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak persecutaţi de reţeaua teroristă Stat Islamic

Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak persecutaţi de reţeaua teroristă Stat Islamic, a anunţat ministrul canadian al Imigraţiei, Ahmed Hussen, precizând că 400 dintre ei au ajuns deja pe teritoriul ţării, relatează Le Figaro.

237 afișări
Imaginea articolului Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazidi din Irak  persecutaţi de reţeaua teroristă Stat Islamic

Canada va primi anul acesta 1.200 de refugiaţi yazizi din Irak persecutaţi de reţeaua teroristă Stat Islamic

"Operaţiunea noastră este în curs, iar refugiaţii care au supravieţuit persecutării Stat Islamic au început să ajungă în Canada în ultimele luni", a declarat Ahmed Hussen.

"Guvernul nostru va reinstala în Canada aproximativ 1.200 de supravieţuitori, foarte vulnerabili, precum şi membri ai familiilor acestora", a adăugat el.

Această iniţiativă urmează adoptării de către Parlamentul canadian în toamna trecută a unei rezoluţii care prevede primirea în termen de patru luni a yazidilor care fug de persecuţiile Stat Islamic în nordul Irakului, calificate drept "genocid" de Ottawa.

Atenţia Guvernului se îndreaptă în special asupra "femeilor yazide şi a fetelor", a spus Ahmed Hussen.

"Eforturile noastre ne-au arătat că Stat Islamic îi vizează de asemenea în mod deliberat pe băieţi şi de aceea noi ajutăm la reinstalarea tuturor copiilor care au supravieţuit persecuţiilor organizaţiei", a adăugat el.

De când Justin Trudeau a ajuns la conducerea Guvernului canadian, în noiembrie 2015, ţara a primit peste 40.000 de refugiaţi sirieni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici