Autorul atacului la moscheea din Canada este simpatizant al lui Donald Trump şi Marine Le Pen

Alexandre Bissonnette, individul acuzat că a deschis focul la o moschee din oraşul canadian Quebec, este un simpatizant al preşedintelui SUA, Donald Trump, şi al liderului naţionalist-populist francez Marine Le Pen, relatează publicaţiile Montreal Gazette şi Die Welt.

1923 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului la moscheea din Canada este simpatizant al lui Donald Trump şi Marine Le Pen

Autorul atacului la moscheea din Canada este simpatizant al lui Donald Trump şi Marine Le Pen (Imagine: Hepta / Mediafax Arhiva Foto)

Conform postărilor pe pagina personală de Facebook, Alexandre Bissonnette, un student în vârstă de 27 de ani, este un admirator al ideilor evocate de preşedintele SUA, Donald Trump, de Marine Le Pen, liderul partidului populist francez Frontul Naţional (extremă-dreapta), şi al lui Mathieu Bock-Cóté, un editorialist canadian cu vederi antimulticulturale.

Alexandre Bissonnette a deschis focul, duminică, într-o moschee din oraşul Quebec, omorând şase persoane şi rănind alte 19. Guvernul Canadei consideră că atacul are caracter terorist.

În instanţă, individul cu vederi de supremaţie a rasei albe nu a exprimat regrete.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici