Parlamentul britanic dezbate pe 20 februarie petiţia de interzicere a vizitei lui Donald Trump

Parlamentul Marii Britanii va dezbate pe 20 februarie petiţia privind interzicerea vizitei de stat a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

2438 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic dezbate pe 20 februarie petiţia de interzicere a vizitei lui Donald Trump

Parlamentul britanic dezbate pe 20 februarie petiţia de interzicere a vizitei lui Donald Trump (Imagine: Hepta)

Peste 1,6 milioane de britanici au semnat, potrivit datelor existente marţi după-amiază, o petiţie adresată Parlamentului prin care cer interzicerea vizitei lui Donald Trump pentru a se evita o situaţie ofensatoare pentru regina Elizabeth, relatează site-ul agenţiei Reuters. În acest context, Parlamentul de la Londra a dispus organizarea unei dezbateri pe 20 februarie despre oportunitatea vizitei noului preşedinte american.

Petiţia a fost lansată înainte ca premierul Theresa May să îl invite oficial pe Donald Trump în Marea Britanie, colectarea semnăturilor accelerându-se pe fondul deciziei noului preşedinte american de a interzice temporar imigraţia din şapte state situate în Orientul Mijlociu şi Africa.

Potrivit publicaţiei The Sunday Times, între Londra şi Washington ar fi apărut tensiuni, deoarece Donald Trump, care contestă teoria încălzirii globale, ar refuza o întrevedere cu prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, pentru a nu asculta ideile acestuia despre schimbările climatice.

Reprezentanţii prinţului Charles au transmis că, indiferent de poziţiile politice, acesta manifestă disponibilitatea de a se întâlni cu Donald Trump pentru a discuta despre toleranţa de tip religios şi eventual despre mediul înconjurător.

"Lui Donald Trump ar trebui să i se permită intrarea în Marea Britanie în calitatea de preşedinte al Statelor Unite, dar nu ar trebui să fie invitat în vizită oficială de stat deoarece ar fi o situaţie stânjenitoare pentru Majestatea Sa Regina ", se arată în petiţie.

Eventuala blocare a vizitei ar plasa-o într-o poziţie delicată pe Theresa May, care l-a invitat pe Donald Trump în Marea Britanie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici