Rodrigo Duterte, preşedintele filipinez, cere Chinei să trimită nave în apele din sudul Filipinelor pentru combaterea pirateriei

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, a cerut Chinei să îl ajute să combată pirateria şi grupările islamiste prin trimiterea de nave care să patruleze în apele din sudul Filipinelor, relatează Le Figaro şi Reuters.

678 afișări
Imaginea articolului Rodrigo Duterte, preşedintele filipinez, cere Chinei să trimită nave în apele din sudul Filipinelor pentru combaterea pirateriei

Rodrigo Duterte, preşedintele filipinez, cere Chinei să trimită nave în apele din sudul Filipinelor pentru combaterea pirateriei

Exprimându-se marţi în faţa generalilor armatei nou-promovaţi, Duterte a spus că a cerut ajutorul Beijingului pentru a lupta împotriva grupării Abu Sayyaf, afiliată organizaţiei Stat Islamic, care se finanţează prin piraterie şi răpiri.

Pitateria în Marea Sulu riscă să atingă acelaşi nivel ca cel atins în urma cu câţiva ani în largul Somaliei, având consecinţe asupra traficului maritim şi generând creşterea costului asigurărilor pentru firme, a averizat Duterte.

"Am fi bucuroşi de prezenţa lor aici (...) doar pentru a patrula", a delcarat preşedintele filipinez, fără a preciza dacă Beijingul a răspuns.

Filipine, Malaezia şi Indonezia au semnat deja un acord pentru a trimite patrule în scopul combaterii pirateriei în Marea Sulu şi în Marea Celebes.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici