Când se va sfârşi pandemia? Răspunsul lui Bill Gates

  • Bill Gates a spus când crede că se va sfârşi pandemia de Covid.
  • Bil Gates: ”Până în 2022, în ţări precum Spania şi Statele Unite, vom putea organiza evenimente majore.
  • Bill Gates a subliniat inegalităţile existente între ţările sărace şi ţările bogate pe tema vaccinării.
5224 afișări
Imaginea articolului Când se va sfârşi pandemia? Răspunsul lui Bill Gates
Vaccinat recent cu serul Moderna împotriva Covid-19, filantropul şi cofondatorul Microsoft, Bill Gates a vorbit pentru ziarul spanioll ”El Pais,” după lansarea celeiimai recente cărţi care îi poartă semnătura ”Cum să eviţi un dezastru climatic”. 
 
Bill Gates  consideră că până în 2022 dezvoltarea masivă a vaccinării populaţiei ar trebui să facă posibilă blocarea coronavirusului, ceea ce ar duce  la sfârşitul pandemiei şi la revenire la o viaţa normală
 
"Până în vara anului 2021, lucrurile vor reveni la normal şi, până în 2022, în ţări precum Spania şi Statele Unite, vom putea organiza evenimente majore. Vom depăşi în mare măsură cele mai dramatice efecte ale pandemiei,” a spus Bill Gates pentru ziarul spaniol EL PAIS.
 
Proiecţiile sale sunt asemănătoare cu cele emise de diferiţii observatori ai crizei de sănătate prin care trece lumea întreagă. 
 
Întrebat pe acelaşi subiect de postul francez France Inter, epidemiologul Didier Pittet a prezis, de exemplu, pe 18 februarie, o revenire treptată la activităţile obişnuite în lunile următoare, precizând că pandemiei s-at putea sfârşi în vara anului 2022.
 
În timpul interviului său, Bill Gates, a profitat de ocazie pentru a sublinia inegalităţile existente între ţările sărace şi ţările bogate pe tema vaccinării.
 
”În acest moment există un decalaj mare. Cantitatea de vaccin din ţările bogate este foarte mare, chiar şi în comparaţie cu ţările cu venituri medii precum Brazilia şi Africa de Sud, care au cunoscut o epidemie teribilă şi care continuă să vaccineze într-un ritm lent,” a adăugat Gates.
 
În ceea ce priveşte pandemiile viitoare, filantropul, a cărui fundaţie a alocat 1,75 miliarde de dolari pentru cercetare şi echipamente medicale împotriva Covid, consideră că o bună gestionare „nu va duce la 10% din decese” comparativ cu bilanţul actual. Peste 2,4 milioane de decese asociate cu Covid-19 au fost raportate la nivel mondial, potrivit statisticilor oficiale colectate de Universitatea Johns Hopkins. Dar, un management bun nu este necesar doar pentru a atenua consecinţele viitoarei pandemii, ci şi o adevărată luptă împotriva schimbărilor climatice.
 
Gates a vorbit şi despre mişcările şi campaniile anti-vaccin de pe reţelele de socializare, acesta consideră că situaţia foarte dificilă pe care a creat-o pandemia „îi face pe oameni să caute răspunsuri simpliste”. 
 
”Problema devine foarte gravă dacă acest lucru îi face pe oameni să creadă că purtarea unei măşti sau administrarea unui vaccin nu este importantă,” a precizat cofondatorul Microsoft.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici