Capitala Chinei a anulat CODUL ROŞU de smog. IMAGINI FOTO cu oraşul Beijing ”înainte şi după” valul de poluare

Autorităţile din Beijing au ridicat codul roşu de smog pe care l-au instituit în urmă cu două zile, din cauza poluării puternice, după ce cerul capitalei s-a degajat joi, relatează DPA în pagina electronică.

6337 afișări
Imaginea articolului Capitala Chinei a anulat CODUL ROŞU de smog. IMAGINI FOTO cu oraşul Beijing ”înainte şi după” valul de poluare

Capitala Chinei a anulat codul roşu de poluare. Beijing ”înainte şi după” (Imagine: Twitter XHNews)

Şcolile şi-au reluat activitatea, iar traficul rutier a revenit la normal de joi de la prânz, după sosirea în noaptea de miercuri spre joi a mult-aşteptatului front de aer rece, care a disipat poluarea.

Indicele PM2,5, care măsoară nivelul particulelor nocive fine suspendate în atmosferă, atingea 100 de micrograme pe metrul cub, care a scăzut la acest nivel de 300 de migrograme pe metru cub, înregistrat în ultimele zile, dar care este în continuare de patru ori mai mare decât nivelul considerat sigur de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), de 25 de micrograme pe metrul cub.

FOTO cu principalele clădiri din Beijing înainte şi după valul de smog

Şcolile au fost închise după ce nivelul maxim al alertei a fost declarat marţi - pentru prima dată de la introducerea în 2013 a acestui sistem de coduri în patru culori -, iar traficul rutier a fost restricţionat. Activitatea unor uzine a fost, de asemenea, suspendată pe perioada alertei.

Restricţiile impuse au fost eficiente în atenuarea poluării, potrivit agenţiei China Nouă. Controalele în trafic au fost deosebit de utile, însă mai sunt multe de făcut în vederea reducerii poluării rezultate din arderea cărbunelui, afirmă cercetători citaţi de agenţia oficială.

Economia înfloritoare a Chinei depinde în proporţie de 64% de cărbune ca principală sursă de energie. Beijingul a încercat să impună sisteme de protecţie a mediului sau să închidă cele mai mici şi mai poluante dintre centralele pe cărbune, potrivit Bloomberg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici