GALERIE FOTO   Capitala Chinei a fost învăluită într-o furtună sufocantă de nisip şi poluare. „Cocktail-ul” periculos pentru sănătate este al doilea în ultimele două săptămâni

  • Val de poluare, duminică, pentru locuitorii din capitala Chinei.
  • Este a două furtună de nisip amestecat cu particule toxice din ultimele două săptămâni.
  • „Cocktail-ul” este periculos pentru sănătate, spun specialiştii chinezi.
771 afișări
Imaginea articolului Capitala Chinei a fost învăluită într-o furtună sufocantă de nisip şi poluare. „Cocktail-ul” periculos pentru sănătate este al doilea în ultimele două săptămâni

„Cocktail” toxic în Beijing FOTO Profimedia

Vizibilitatea în Beijing este redusă din cauza unei furtuni de nisip şi particule toxice, conform Reuters.
 
Pietonii s-au protejat cum au ştiut ei mai bine, transmit autorităţile locale. „E chiar grav ce se întâmplă astăzi. În fiecare lună avem o zi sau două ca cea de azi, cu indici mari de poluare sau furtună de praf”, a spus un locuitor.
 
Duminică, suspensia de microparticule mari de poluare - PM 10 - depăşeşte 2.000 micrograme per metru cub în unele zone din oraş. În ceea ce priveşte suspensia cu PM 2.5 - cele mai mici microparticule, şi totodată, cele mai periculoase pentru sănătate - acestea înregistrează peste 300 micrograme per metru cub, o valoare care depăşeşte cu mult standardul de 35 de micrograme per metru cub, cât este stabilit în China.
 
PM 2.5. sunt foarte mici şi pot intra în sânge, pe când PM 10 sunt mai mari şi pot intra în plămâni. 
 
Furtuna a venit dinspre Mongolia iar meteorologii nu au veşti bune. Aceştia se aşteaptă ca în aprilie să fie şi mai multe fenomene de acest gen.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici