Alegeri SUA 2020. Care ar putea fi primele decizii ale lui Joe Biden? Cinci puncte esenţiale în care noul preşedinte ar putea întâmpina dificultăţi

  • Joe Biden este noul preşedinte al Statelor Unite
  • Ar putea întâmpina dificultăţi în absenţa unei majorităţi democrate în Senat
  • Iată 5 decizii dificile care s-ar putea afla pe masa noului preşedinte
3532 afișări
Imaginea articolului Alegeri SUA 2020. Care ar putea fi primele decizii ale lui Joe Biden? Cinci puncte esenţiale în care noul preşedinte ar putea întâmpina dificultăţi

FOTO: Profimedia

Potrivit cotidianului Le Figaro, învingătorul în lupta prezidenţială pentru Casa Albă ar putea întâmpina dificultăţi în eventuala absenţă a unei majorităţi în Senat.

CITEŞTE AICI: Rezultate alegeri SUA 2020. Biden este noul preşedinte al Statelor Unite. A câştigat cu 284 voturi. Mesajul său către americani

Iată 5 decizii care s-ar putea afla pe masa noului preşedinte Joe Biden, provocând dificultăţi.

1. Lupta anti COVID-19. Planul naţional împotriva coronavirusului

Odată ajuns la putere, Joe Biden, foarte critic faţă de gestionarea epidemiei de SARS-CoV-2 în timpul administraţiei Trump, vrea să pună în aplicare o strategie naţională pentru a „depăşi” criza Covid-19. Printre măsuri se numără o campanie de testare la nivel naţional, distribuirea de produse şi echipamente medicale fabricate în SUA, purtarea obligatorie a măştii în clădirile federale şi în timpul transportului între state. De asemenea, se pune şi problema administrării gratuite a viitorul vaccin anti-coronavirus.

Joe Biden intenţionează să anuleze retragerea Statelor Unite din Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), procedură iniţiată de Donald Trump în iulie.

2. SUA: Redresare economică 

O altă prioritate a lui Biden va fi relansarea economică a Statelor Unite ale Americii. Planul se bazează pe capacitatea preşedintelui de a-i convinge pe republicani să iasă din impasul creat în Congres. Joe Biden a prezentat un plan de mai multe miliarde de dolari, pentru finanţarea căruia va creşte impozitele celor mai bogaţi americani şi marilor companii.

De asemenea, Biden s-a angajat să investească puternic în energia regenerabilă, programe sociale, educaţie şi modernizarea infrastructurii.

3. Statele Unite ale Americii şi Acordul de la Paris

Biden a promis că va readuce Statele Unite ale Americii, lovite de catastrofe climatice din ce în ce mai numeroase şi violente, în cadrul acordului climatic de la Paris de la care Donald Trump şi-a luat „la revedere” în 2017. Şi acesta va fi un proiect dificil în absenţa unei majorităţi democratice în Senat. 

Noul preşedinte Joe Biden a dezvoltat, la rândul său, un program de mediu cu scopul de a garanta energie 100%  curată şi neutraliizarea emisiilor de carbon în Statele Unite până în 2050.

4. Justiţia, un sistem „scăpat de sub control”. Alternative pentru închisori

Joe Biden promite să numească o comisie naţională formată din membrii celor două partide. Această nouă structură va trebui să propună în termen de 180 de zile reforme pentru sistemul judiciar „scăpat de sub control”.

În mod special, noul preşedinte doreşte alternative pentru mersul la închisoare. Acesta susţine că nu are în plan creşterea numărului de judecători, democraţii fiind suspectaţi că vor să mărească numărul de judecători progresişti la Curtea Supremă, ancorată la momentul actual în conservatorism.

5. Veşti bune pentru imigranţi

Biden a promis că va anula „din prima zi” a mandatului său controversatul decret semnat de Donald Trump, care interzice cetăţenilor mai multor ţări, majoritatea musulmani, să intre în Statele Unite. Acesta doreşte să calmeze apele şi în privinţa scandalului familiilor separate de la frontiera SUA-Mexic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici