Rezultate alegeri SUA 2020. Biden este noul preşedinte al Statelor Unite. S-a lansat contul oficial de Twitter al echipei Joe Biden – Kamala Harris

  • Joe Biden este noul preşedinte al Statelor Unite
  • Acesta a scris un mesaj de mulţumire americanilor care l-au votat
  • Primele reacţii ale liderilor politici, susţinătorilor şi persoanelor publice nu au întârziat să apară
  • Iată care sunt efectele victoriei lui Biden în diverse domenii, pe plan local şi internaţional
53137 afișări
Imaginea articolului Rezultate alegeri SUA 2020. Biden este noul preşedinte al Statelor Unite. S-a lansat contul oficial de Twitter al echipei Joe Biden – Kamala Harris

FOTO: Profimedia

UPDATE 07:00 Noutăţi la Casa Albă. Ce se schimbă după venirea lui Biden

UPDATE 20:00 Melania Trump îi spune lui Trump să accepte că a pierdut alegerile prezidenţiale

Melania Trump face parte din grupul celor apropiaţi lui Trump, care îl sfătuiesc să accepte înfrângerea.
 

UPDATE 17:55 S-a lansat contul oficial de Twitter al echipei de tranziţie  

Contul oficial de Twitter al echipei de tranziţie Joe Biden – Kamala Harris a fost lansat duminică.
 

UPDATE 17:10 Trump nu se lasă... pe Twitter 

„Unde a contat, au furat (Biden şi echipa de campania n.red.) ce au avut de furat”, a scris Trump.

 

UPDATE 16:50 Rudy Giuliani, avocatul lui Trump: Democraţii din Philadelphia sunt corupţi

„Doar un exemplu despre cât de mârşavă este maşinăria democrată din Philadelphia. Fostul campion de box la categoria grea, Joe Frazier, a votat în alegerile din 2018. A murit pe 7 noiembrie 2011.
Bunicul lui Will Smith a votat şi în 2017 şi în 2018. A murit în 2016.
Pun pariu că Biden a dominat grupul acesta. Vom afla”, a scris Giuliani pe Twitter. 
 

UPDATE 16:50 Donald Trump: „Credem că aceşti oameni sunt nişte hoţi. E clar că alegerile au fost fraudate”

„Credem că aceşti oameni sunt nişte hoţi. Maşinăriile marelui oraş sunt corupte. Alegerile acestea au fost fraudate. Cel mai bun analist din Marea Britanie a scris de dimineaţă că este clar că alegerile au fost fraudate şi că este imposibil de imaginat că Biden l-a întrecut pe Obama în unele din state”, a scris Trump.
 

UPDATE 14:00 Alegeri SUA 2020. Care ar putea fi primele decizii ale lui Joe Biden?

Potrivit cotidianului Le Figaro, învingătorul în lupta prezidenţială pentru Casa Albă ar putea întâmpina dificultăţi în eventuala absenţă a unei majorităţi în Senat. CITEŞTE AICI care sunt cele 5 decizii ce s-ar putea afla pe masa noului preşedinte Joe Biden, provocând dificultăţi.

UPDATE 10:30 Donald Trump neagă victoria lui Joe Biden. Tradiţia de la Casa Albă la care ar putea renunţa fostul preşedinte, în urma înfrângerii

Joe Biden este noul preşedinte ales al Americii, după patru zile de tensiuni, numărători, speculaţii şi scenarii. Aşa cum se aşteptau majoritatea specialiştilor şi, chiar membri din echipa lui de comunicare, Donald Trump nu e pregătit să accepte înfrângerea. Ba chiar, Trump continuă să denunţe nereguli electorale.

Va mai dura două luni până când Joe Biden va depune jurământul şi va deveni, oficial, preşedintele Americii. Până atunci, toţi stau cu ochii pe Donald Trump şi îşi fac griji pentru cum va alege el să preda ştafeta. Din acest motiv, vorba umblă că, cel mai probabil, tradiţia scrisorii de încurajare pe care predecesorul o lasă noului preşedinte ales, se va încheia, odată cu era Trump.

Una dintre moştenirile mai puţin cunoscute, pe care preşedintele Americii George Bush le-a lăsat în urma sa, este tradiţia scrisorii de încurajare pe care noul preşedinte ales o primeşte din partea predecesorului său, în ziua inaugurării. CITEŞTE AICI mai mult...

UPDATE 9:00 Rezultatele alegerilor din SUA, în presa internaţională

Victoria lui Joe Biden ţine ocupate primele pagini ale marilor publicaţii. Vezi aici GALERIE FOTO.

UPDATE 8:15 Efectul alegerilor din SUA: Dolarul va scădea la minime record în următoarele trei luni

Nori negri se adună peste dolarul SUA, care a avut cea mai slabă săptămână din martie, pe fondul temerilor că tiparniţa Rezervei Federale, mai degrabă decât cheltuielile guvernamentale, ar putea fi folosită pentru a consolida economia, după alegerile de marţi, relatează Reuters.

Moneda SUA a pierdut aproximativ 10% faţă de maximele anului şi se se află aproape de minimul a doi ani. Momtchil Pojarliev, şeful monedelor de la BNP Asset Management, consideră că dolarul va scădea la minime record în următoarele trei luni. CITEŞTE AICI mai mult...

CITEŞTE AICI: Joe Biden câştigă alegerile din SUA, dar giganţii tech nu au motive de sărbătoare. La ce se pot aştepta marile companii

UPDATE 06:10 Când devine Joe Biden oficial preşedintele SUA

Dacă ţi s-a părut că a durat mult până ai aflat cine e noul preşedinte al Statelor Unite, află că va mai dura mai bine de 2 luni până Joe Biden va depune jurământul.

Joe Biden mai are de aşteptat până va prelua funcţia de preşedinte. Proiecţiile CNN şi AP arată că acesta nu mai poate fi depăşit de Donald Trump, astfel că este preşedintele ales al Statelor Unite. Este doar primul pas, cel mai important, iar Joe Biden a sărbătorit în primul discurs după anunţ.

Ce urmează? În primul rând trebuie să aştepte ca Donald Trump să accepte înfrângerea. Şeful de campanie al acestuia a anunţat deja că se va ajunge la Curtea Supremă.

Până pe 11 decembrie trebuie să fie validat rezultatul alegerilor. La trei zile distanţă vine votul electorilor din fiecare stat. Aceştia mereu respectă opţiunea poporului. Pe 23 decembrie votul electorilor ajunge la Washington.

Pe 3 ianuarie este programat startul celui de-al 117-lea Congres. Membrii Casei Reprezentanţilor şi noii membri ai Senatului vor depune jurământul. Pe 6 ianuarie va fi întâlnirea tuturor membrilor iar cele 538 de voturi ale electorilor vor fi citite. Ultimul pas este pe 20 ianuarie. Atunci are loc ziua inaugurării iar Joseph Robinette Biden Jr va deveni al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

CITEŞTE AICI: Indienii sunt mari susţinători Kamala Harris. Numele noului vicepreşedinte al Americii are o semnificaţie aparte în sanscrită

UPDATE 05:41 Liderii mondiali au salutat victoria lui Biden la alegerile din SUA

De victoria lui Biden s-au bucurat multe personalităţi mondiale. Printre primii au fost Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, care şi-a arătat bucuria pe Twitter.

De pe listă nu au lipsit nici liderii europeni, precum preşedintele francez, prim-miniştrii Spaniei, Italiei şi ministrul german de externe. Preşedintele Parlamentului European susţine că e nevoie de o viziune comună a situaţiei pandemice în care ne aflăm.

„Lumea are nevoie de o relaţie puternică între Europa şi Statele Unite pentru o relansare a relaţiilor transatlantice care să poată face faţă provocărilor pe care ni le prezintă timpul nostru. Cu pandemia COVID-19 este prima dată când Europa şi Statele Unite se confruntă cu o provocare globală fără o viziune comună”, a transmis David-Maria Sassoli, preşedintele Parlamentului European.

"Ei bine, cred că felicitările oficiale vor dura ceva timp, pentru că presupunem că vor exista relatări în unele state, probabil că vor exista şi aceste dosare în instanţă. Dar el a obţinut majoritatea voturilor electorale. Deci a realizat alegeri victorie şi îl putem felicita pentru asta în orice caz”, spune Heikp Maas, ministrul federal german de externe

Până şi aliaţii republicani au lăsat-o mai moale. La o oră după alegeri, Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii, a amintit că relaţia dintre ei doi contează mai mult pentru Londra decât pentru Washington.

Iar premierul irlandez, Micheal Martin, spune că Joe Biden a fost un adevărat prieten al naţiunii de-a lungul timpului şi aşteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună în următorii ani, conform The Guardian.

UPDATE 04:20 Joe Biden pledează pentru depăşirea diviziunilor, în primul discurs după victorie

Preşedintele-ales al Statelor Unite, Joseph Biden, a pledat pentru unitate în primul discurs după confirmarea victoriei, subliniind că vrea reconstruirea structurii naţiunii şi recâştigarea respectului ţării pe plan internaţional.

"Cetăţenii acestei naţiuni s-au pronunţat şi ne-au oferit o victorie clară, o victorie convingătoare. În această seară, observăm peste tot în naţiunea noastră bucurie, speranţă, o nouă cale pentru o nouă zi; am o atitudine umilă pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o", a declarat Joseph Biden într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor, în oraşul Wilmington din Delaware.

"Mă angajez să fiu un preşedinte care va încerca să nu genereze diviziuni, ci să unească. Am vrut această funcţie pentru a restabili sufletul Americii, pentru a reconstrui structura acestei naţiuni, clasa de mijloc, pentru a face din nou America respectată în lume, pentru a ne uni cu toţii aici, acasă", a adăugat Joe Biden.

Joseph Biden a subliniat că înţelege dezamăgirea susţinătorilor preşedintelui în funcţie, Donald Trump. "Înţeleg dezamăgirea, şi eu am pierdut de câteva ori, dar haideţi să ne acordăm o şansă. A venit vremea să renunţăm la retorica dură. (...) Trebuie să ne ascultăm unii pe alţii, să încetăm să ne tratăm oponenţii ca inamici. Este vremea să vindecăm America. Voi munci din greu atât pentru cei care nu au votat cu mine, cât şi pentru cei care m-au votat", a subliniat preşedintele-ales al SUA.

UPDATE 02:30 Joe Biden i-a adus în culmea fericirii. Vedetele din America şi-au exprimat bucuria pe reţelele de socializare 

Vedetele americane îşi proclamă fericirea pe reţelele de socializare. După victoria lui Biden, starurile care l-au susţinut, şi-au exprimat bucuria în tot felul de moduri.

Ba au urlat, ba au cântat sau au plâns de fericire pe Twitter şi Facebook. Să nu mai vorbesc de mesajele scrise. Sunt atât de multe, încât am putea scrie o carte din ele.

John Legend cântă pentru Georgia după ce Biden a obţinut majoritatea voturilor, iar Padma Lakshimi spune: „Donald Trump, te rog împachetează-ţi cuţitele şi pleacă!” Ariana Grande povesteşte că a plâns de fericire. Citeşte aici mai mult...

UPDATE 22.35 Trump s-a întors la Casa Albă după runda de golf

UPDATE 20.55 Lukaşenko: „Relaţiile dintre Minsk şi Statele Unite vor rămâne aceleaşi”

UPDATE 21:15 Jill Biden, poză cu soţul ei: „Va fi un preşedinte pentru toate familiile”

UPDATE 21:10 Şi Michelle Obama i-a felicitat pe Joe Biden şi Kamala Harris

„Nu aş putea fi mai bucuroasă că prietenul meu Joe Biden şi primei femei vice-preşedinte de culoare, indiancă-americancă, Kamala Harris, vor restaura demnitatea, competenţa şi sufletul Casei Albe”, a scris fosta Primă Doamnă.

I’m beyond thrilled that my friend Joe Biden and our first Black and Indian-American woman Vice President, Kamala...

Publicată de Michelle Obama pe Sâmbătă, 7 noiembrie 2020

 

UPDATE 20:50 Barack Obama şi Bill Gates, mesaj pentru Biden şi Kamala Harris 

„Nu aş fi putut fi mai mândru de victoria lui Biden şi ale noii noastre Prime Doamne, Jill Biden”.

I could not be prouder to congratulate our next President, Joe Biden, and our next First Lady, Jill Biden. I also...

Publicată de Barack Obama pe Sâmbătă, 7 noiembrie 2020

 

„Felicitări preşedintelui ales, Joe Biden şi vice-preşedintei alese, Harris. Mulţumesc celor implicaţi în campanie”, a scris Bill Gates.

Şi Bill Gates a avut un mesaj post-alegeri SUA 2020.

 

UPDATE 20:20 Klaus Iohannis l-a felicitat pe Biden

„Felicitări preşedintelui ales, Joe Biden, pentru victoria sa. Abia aştept să consolidăm parteneriatul strategic solid şi dinamic pe care îl avem, în toate formele sale. România va continua să lucreze pentru a întări securitatea, prosperitatea şi rezilienţa comunităţii noastre transatlantice”, a scris şeful statului.

 

UPDATE 19:45 Mii de americani au ieşit pe străzi, în apropierea Casei Albe pentru a sărbători victoria lui Biden

UPDATE 19:33 Hillary Clinton, mesaj despre plecarea lui Trump

Hillary Clinton: „Este o repudiere a lui Trump, o nouă pagină pentru America. Mulţumesc tuturor care au făcut ca asta să se întâmple. Înaintăm împreună”.

 

UPDATE 19:30 Kamala Harris: „Am reuşit, Joe!”

 

UPDATE 19:15 Liderii internaţionali, mesaje de felicitare pentru Biden şi Kamala Harris

Emmanuel Macron: „Americanii şi-au ales preşedintele”
 
„Americanii şi-au ales preşedintele. Felicitări pentru Joe Biden şi Kamala Harris. Avem multe de făcut pentru a depăşi provocările de astăzi. Haideţi să lucrăm împreună!”. 
 
 
 
Justin Trudeau, premierul Canadei a transmis un mesaj de felicitări lui Biden şi Kamalei Harris. „Felicitări. Ţările noastre sunt prietene apropiate, partenere, aliate. Împărtăşim o relaie care este unică pe scena mondială. Abia aştept să lucrăm împreună şi să construim cu voi amândoi”, a scris Trudeau, pe Twitter. 
 
                     Canada

UPDATE 19:10 Biden: „Este timpul ca America să fie unită şi să se vindece” 

Joe Biden a câştigat Pennsylvania şi a ajuns la 284 voturi.

UPDATE 19:00 Biden, mesaj către americani

„America, sunt onorat că m-aţi ales pentru a conduce ţara noastră minunată. Munca pe care o avem de făcut nu va fi uşoară, dar vă promit asta: voi fi un preşedinte pentru toţi americanii - chiar dacă m-aţi votat sau nu. Voi păstra încrederea pe care voi aţi avut-o în  mine”, a scris Biden. 
 

UPDATE 18:30 Proiecţie CNN: Biden este preşedintele SUA 

 

UPDATE 17:50 Trump insistă încă. „Am câştigat detaşat alegerile”. Twitter reacţionează

Platforma a reacţionat imediat şi a marcat postarea, cu menţiunea că nu au fost comunicat rezultatele oficiale la momentul postării lui Donald Trump.
 
  • Texas: 4 noiembrie
  • Virginia: 6 noiembrie
  • Kansas: 6 noiembrie
  • Kentucky: 6 noiembrie
  • Massachusetts: 6 noiembrie
  • Pennsylvania: 6 noiembrie – poate fi contestat în justiţie
  • Iowa: 9 noiembrie
  • North Dakota: 9 noiembrie
  • West Virginia: 9 noiembrie
  • Minnesota: 10 noiembrie – poate fi contestat în justiţie
  • Mississippi: 10 noiembrie
  • Nevada: 10 noiembrie
  • New Jersey: 10 noiembrie
  • New York: 10 noiembrie
  • North Carolina: 12 noiembrie
  • Alaska: 13 noiembrie
  • District of Columbia: 13 noiembrie
  • Maryland: 13 noiembrie
  • Ohio: 13 noiembrie, iar rezultatele nu vor fi anunţate până pe 28 noiembrie
  • Illinois: 17 noiembrie
  • Utah: 17 noiembrie
  • California: 20 noiembrie
  • Washington: 23 noiembrie 
Trump acuză că Georgia foloseşte acelaşi software ca Michigan şi a întâmpinat o „problemă” tehnică la numărărarea voturilor. 
 
„Ce vraişte au fost alegerile astea”, a scris Donald Trump. 
 
 

UPDATE 17:20 Un senator republican demontează reclamaţiile lui Trump

Senatorul Pat Toomey, care reprezintă Pennsylvania spune că acuzele lui Trump, cum că alegerile ar fi fost fraudate, sunt lipsite de probe. „Nu există nicio dovadă!, a scris acesta, pe Twitter.

UPDATE 14:45 Renumărarea voturilor. CNN: Regulile valabile în Georgia şi Pennsylvania

Georgia şi Pennsylvania sunt două din cele şase state unde CNN nu a proiectat încă un câştigător al cursei prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştiţi despre o eventuală renumărare a voturilor:

În Georgia, renumărarea voturilor poate fi solicitată de un candidat doar după certificarea rezultatelor iniţiale. Iată cum funcţionează acest proces:

  • Comitatele trebuie să ateste rezultatul alegerilor până pe 13 noiembrie, cel târziu.
  • Apoi, statul efectuează „un audit de limitare a riscurilor”.
  • Urmează certificarea alegerilor la nivelul întregului stat, cu termen limită pe 20 noiembrie.
  • Abia apoi, candidatul de pe locul al doilea va putea solicita renumărarea voturilor, dar doar dacă diferenţa este în limita a 0,5%.

În Pennsylvania, există un prag bine stabilit pentru declanşarea procesului de renumărare a voturilor, în situaţia în care între candidaţi e o diferenţă de cel mult 0,5%. Democraţii spun că această marjă va creşte pe măsură ce vor fi numărate mai multe buletine de vot.

UPDATE 13:28 Copiii lui Donald Trump continuă să vehiculeze pe Twitter faptul că alegerile au fost fraudate.

UPDATE 10:05 În Philadelphia, mii de oameni au primit mesaje anonime care instigă la proteste în beneficiul lui Donald Trump

O companie de mesagerie, deţinută de unul din oamenii cheie din echipa de comunicare a lui Donald Trump, a trimis mii de mesaje anonime susţinătorilor republicani din Philadelphia, în decursul zilei de joi. Mesajul îi direcţiona pe oameni spre o intersecţie din Philadelphia, unde erau deja strânşi mai mulţi susţinători democraţi. 

Mesajul conţinea următoarele informaţii: ”ALERTĂ: Liberalii radicali şi Democraţi încearcă să fure alegerile! Avem nevoie de VOI!”. Mai departe, autorul anonim le cerea oamenilor să meargă în intersecţia din apropierea Centrului de Convenţie din Philadelphia, unde voturile se numărau de zor.

Citeşte aici mai mult...

UPDATE 10:00 Alertă COVID-19 în apropierea lui Trump, chiar în perioada alegerilor

Şeful cabinetului de la Casa Albă, Mark Meadows, e infectat cu noul coronavirus. Deşi toţi ochii sunt îndreptaţi spre numărătoarea voturilor, COVID-19 nu a dispărut miraculos. Şi iată că şi scepticii, precum şeful de cabinet de la Casa Albă, se pot infecta. Citeşte aici mai mult...

Nu s-a aflat nici când a fost testat iniţial cu rezultat pozitiv şi nici dacă manifestă simptome specifice, relatează BBC. Oficialul nu a oferit informaţii suplimentare. Ce ştim, însă, este că a călătorit alături de actualul preşedinte Donald Trump în ultimele zile ale campaniei electorale şi a fost văzut în mijlocul unui grup de susţinători republicani, la Casa Albă.

Donald Trump, soţia sa, Melania, şi fiul Barron au contractat coronavirusul la începutul lunii octombrie, recuperându-se în scurt timp, potrivit medicilor oficiali. Studiile arată că reinfectarea e puţin probabilă în primele luni după vindecare, dar există situaţii variate şi cazuri răspândite pe întregul Glob.

UPDATE 09:00 Situaţia electorală în statele cheie ale momentului, potrivit AP:

PENNSYLVANIA, 20 voturi electorale (99% din voturi numărate)

  • Biden: 3.337.069 ---> 49,64%
  • Trump: 3.308.192 ---> 49,21%

GEORGIA 16 voturi electorale (99% din voturi numărate)

  • Biden: 2.456.845 ---> 49,42%
  • Trump: 2.452.825 ---> 49,34%

ARIZONA 11 voturi electorale (90% din voturi numărate)

  • Biden: 1.604.067 ---> 49,72%
  • Trump: 1.574.206 ---> 48,8%

NEVADA 6 voturi electorale (87% din voturi numărate)

  • Biden: 632.558 ---> 49,83%
  • Trump: 609,901 ---> 48,04%

UPDATE 08:30 Cursa Trump-Biden către 270 de voturi electorale. Iată situaţia în acest moment

Potrivit CNN, Joe Biden conduce cursa electorală în Pennsylvania, deşi victoria nu e încă sigură. Dacă ar câştiga în acest stat, Biden ar obţine 20 de voturi electorale care l-ar propulsa direct la Casa Albă, în funcţia de preşedinte al Statelor UNite ale Americii.

CNN urmează să anunţe proiecţii şi pentru statele-cheie Georgia, Nevada şiu Arizona. Momentan, Biden are un avans în faţa contracandidatului Trump în toate cele trei state, dar numărătoarea continuă.

  • Joe Biden - 253 vs. Donald Trump - 213

UPDATE 06:30 Alegeri SUA 2020. Joe Biden: "Vom câştiga această cursă electorală"

Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat, a reiterat vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României), că este încrezător în câştigarea scrutinului prezidenţial din Statele Unite cu o majoritate clară.

"Nu avem încă o declaraţie finală a victoriei, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câştiga această cursă electorală. Priviţi ce s-a întâmplat. Acum 24 de ore, eram în urmă în statul Georgia, acum avem avans şi vom câştiga acest stat. Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania şi vom câştiga în Pennsylvania. Avem avans, vom câştiga în Arizona, vom câştiga în Nevada, ne-am dublat avansul în Nevada", a declarat Joseph Biden, într-un discurs rostit din Wilminton, Delaware.

"Suntem pe cale să depăşim 300 de voturi ale Colegiului electoral federal. Şi priviţi cifrele la nivel naţional. Vom câştiga această cursă cu o majoritate clară, cu naţiunea care ne susţine", a afirmat Joseph Biden.

Politicianul democrat a pledat pentru depăşirea clivajelor puternice din politică, subliniind că, în calitatea de preşedinte, va avea sarcina de a reprezenta "întreaga naţiune". "Poate că suntem oponenţi, dar nu suntem inamici. Suntem americani. Nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul acestei naţiuni. Nu există niciun motiv pentru care să nu putem deţine controlul în secolul 21. Trebuie doar să ne amintim cine suntem", a subliniat Biden.

"Am primit un mandat pentru acţiuni" în combaterea pandemiei, în relansarea economiei, în protejarea climei şi contracararea rasismului sistemic. "În timp ce aşteptăm rezultatele finale, vreau ca oamenii să ştie că nu vom aştepta să ne facem treaba. Vreau să ştie toată lumea că, din prima zi, vom aplica planul de aducere sub control a virusului. Putem salva numeroase vieţi în lunile care vin", a precizat Biden.

Joseph Biden are şanse mari să obţină confirmarea victoriei în scrutinul prezidenţial din SUA, în contextul în care avansul său a crescut în statele Pennsylvania şi Nevada.

Însă echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive. Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, i-a cerut contracandidatului său să nu proclame "în mod greşit" victoria în scrutinul prezidenţial, avertizând că procedurile de contestare a rezultatelor abia încep. "Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte. Şi eu aş putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia încep", a afirmat Donald Trump, prin Twitter. "Am avut avansuri majore în toate aceste state în seara alegerilor, iar apoi au dispărut miraculos pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste avansuri vor reveni în contextul în care lansăm proceduri judiciare", a subliniat Trump.

UPDATE 04:15 Alegeri SUA - Pennsylvania. Judecătorul Samuel Alito a ordonat separarea buletinelor de vot primite după ziua alegerilor

Judecătorul de la Curtea Supremă de Justiţie a SUA, Samuel Alito, a emis un ordin prin care toate buletinele de vot primite după ora 20:00 în ziua alegerilor în Pennsylvania să fie separate şi securizate. La numărătoare, acestea vor fi înregistrate separat.

 

Acest ordin e în conformitate cu îndrumările pe care secretarul de stat din Pennsylvania le-a emis deja.

„Ordinul judecătorului Alito păstrează într-un fel status quo-ul”, a declarat Ben Ginsberg, expert în drepturi electorale.

UPDATE 03:45 Joe Biden vs. Donald Trump. Candidatul democrat conduce alegerile în patru state americane

Situaţia electorală în statele cheieale momentului, potrivit CNN:

NEVADA

  • Biden: 632.558 ---> 49,8%
  • Trump: 609,901 ---> 48%

PENNSYLVANIA

  • Biden: 3.323.940 ---> 49,5%
  • Trump: 3.304.356 ---> 49,2%

ARIZONA

  • Biden: 1.572.346 ---> 49,8%
  • Trump: 1.535.511 ---> 48,7%

GEORGIA

  • Biden: 2.456.560 ---> 49,4%
  • Trump: 2.452.538 ---> 49,3%

UPDATE 02:30 Joe Biden preia conducerea în Philadelphia. Asistăm la o creştere cu 80% a buletinelor de vot numărate

Speranţele candidatului democrat Joe Biden cresc în Philadelphia pe măsură ce voturile sunt numărate. Biden a crescut în cifre cu 555.833 de voturi, ceea ce reprezintă 80,78% din voturile numărate până acum, potrivit datelor de la biroul electoral al oraşului.

Preşedintele Trump are în prezent 125.897 de voturi, ceea ce reprezintă 18,3% din buletinele de vot numărate până acum.

UPDATE 01:50 Alegeri SUA. Donald Trump îi cere lui Joe Biden să nu proclame victoria în scrutinul prezidenţial

Donald Trump, preşedintele în funcţie al SUA, îi cere contracandidatului său, Joseph Biden, să nu proclame "în mod greşit" victoria în scrutinul prezidenţial, avertizând că procedurile de contestare a rezultatelor abia încep.

"Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte. Şi eu aş putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia încep", a afirmat Donald Trump, prin Twitter.

 

"Am avut avansuri majore în toate aceste state în seara alegerilor, iar apoi au dispărut miraculos pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste avansuri vor reveni în contextul în care lansăm proceduri judiciare", a subliniat Trump.

 

Citeşte aici mai mult...

UPDATE 00:45 Protest masiv în Philadelphia, Pennsylvania, în urma alegerilor

Există protestatari din ambele tabere. Majoritatea afişează mesaje pro Trump. Demonstranţii cer numărarea fiecărui vot. Atmosfera nu a fost încordată şi pe parcursul zilei. Mai mulţi demonstranţi au cântat şi au dansat împreună.

Au trecut deja trei zile de la închiderea secţiilor de votare în SUA, iar toţi ochii sunt aţintiţi asupra luptei strânse dintre candidaţii Joe Biden şi Donald Trump. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici