Superstiţiile preşedinţilor americani. De la Trump care aruncă sare peste umăr, la Jimmy Carter, care a raportat OZN-uri

  • Trump aruncă sare peste umăr la masă şi evită oamenii cu energie scăzută
  • Un membru al echipei lui Biden se tunde de fiecare dată când sunt alegeri preliminare
  • George W Bush credea în fantome, iar Roosvelt nu călătorea vinerea şi pe data de 13
  • Jimmy Carter a raportat un OZN, iar Obama joacă baschet ca să aibă noroc
855 afișări
Imaginea articolului Superstiţiile preşedinţilor americani. De la Trump care aruncă sare peste umăr, la Jimmy Carter, care a raportat OZN-uri

Superstiţiile preşedinţilor americani. De la Trump care aruncă sare peste umăr, la Jimmy Carter, care a raportat OZN-uri

Dincolo de lumina reflectoarelor, de birouri mai mult sau mai puţin ovale, preşedinţii sunt oameni ca mine şi ca tine, au calităţi, defecte şi superstiţii.

Foştii şefi de campanie ai lui Donald Trump spun că acesta este unul dintre cei mai superstiţioşi oameni pe care l-au întâlnit.

Trump aruncă sare peste umăr înainte de masă, evită oamenii cu energie scăzută, pentru că aduc ghinion, iar staff-ul său nu are voie să se bucure înainte de a fi siguri de victorie, ca să nu atragă ghinionul.

De partea cealaltă, Isabel Aldunate, directorul de comunicare strategică pentru campania lui Joe Biden spune că în ziua alegerilor preliminare din Carolina de Sud, unul dintre membrii staff-ului s-a tuns şi Biden a câştigat. Aşa că la fiecare alegere preliminară, cineva din staff trebuia să se tundă.

Dar superstiţiile merg mult mai departe în istoria preşedinţilor americani.

George W Bush credea în fantome, ba chiar susţinea că a văzut o fantomă ieşind din perete lângă dormitorul Lincoln de la Casa Albă. Iar istoricii spun că n-a fost primul.

„Prima apariţie cunoscută a unei fantome a avut loc imediat după asasinarea lui Abraham Lincoln. Mulţi au văzut o fantomă, sau susţin că au văzut fantoma lui Abraham Lincoln, inclusiv Winston Churchill”, explică Edward Lengel, istoric la White House Association.

Nancy Reagan a angajat-o pe astrologul Joan Quigley, după ce aceasta o avertizase că ceva rău se va întâmpla în ziua tentativei de asasinat asupra preşedintelui american.

„Îi cronometram toate conferinţele de presă, toate discursurile, când se urca în Air Force One, când decola şi când ateriza”, spune astrologul Joan Quigley.

Jimmy Carter, când era un tânăr politician, a văzut şi a raportat un OZN. Bine, ulterior, la o expediţie de pescuit, a susţinut că a văzut un iepure turbat, dar staff-ul său a îngropat ştirea.

„Da, cel care a văzut şi a raportat OZN-ul era viitorul preşedinte al Statelor Unite, Jimmy Carter”, adaugă istoricul James Oberg.

Harry Truman ţinea o potcoavă în biroul oval, Roosevelt nu călătorea niciodată vinerea sau pe data de 13, iar Obama dădea la coş în ziua alegerilor preliminare. Ţine minte toate astea data viitoare când ţi se pare jenant să scuipi în sân când vezi o pisică neagră.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici