Joe Biden câştigă alegerile din SUA, dar giganţii tech nu au motive de sărbătoare. La ce se pot aştepta marile companii

  • Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite în faţa lui Donald Trump
  • De-a lungul timpului, Biden a criticat mai multe măsuri luate de Trump
  • Huawei poate să fie una dintre principalele beneficiare ale votului
3344 afișări
Imaginea articolului Joe Biden câştigă alegerile din SUA, dar giganţii tech nu au motive de sărbătoare. La ce se pot aştepta marile companii

FOTO: Profimedia

Ai văzut deja imaginile cu mii de americani sărbătorind victoria lui Joe Biden la preşedinţia Americii. Ce nu ai văzut însă este companiile de tech sărbătorind. Asta pentru că nu o fac.

Marile companii de tech nu au motive de sărbătoare după ce Joe Biden a câştigat alegerile. Presiunea pusă în mandatul lui Donald Trump va continua. Şefii Facebook, Google şi Twitter au fost luna trecută la audieri într-un dosar de 449 de pagini. Acesta detaliază abuzul de putere asupra pieţei pe care îl impun companiile. Joe Biden nu a declarat public măsurile pregătite, însă doreşte să impună legi care să stopeze puterea acestor companii.
 
O măsură pe care Biden a anunţat deja că o va lua este reforma legii 230. Aceasta protejează reţelele de socializare să fie trase la răspundere de postările utilizatorilor.
 
În campania sa electorală, Joe Biden a prezentat o strategie de 20 de miliarde de dolari pentru a oferi acces la internet în zonele care nu au aşa ceva.
O altă miză importantă este războiul comercial cu China. Partidul democrat reprezentat de Biden a criticat în dese rânduri măsurile lui Trump. Preşedintele ales al Statelor Unite nu a dezvăluit cum va negocia cu China, însă a spus că măsurile lui Trump au dăunat Americii. Huawei a fost cea mai afectată companie de negocierile dintre SUA şi China. Un pas înapoi făcut de America avându-l pe Biden la conducere ar reprezenta o gura de aer pentru Huawei.
 
În ceea ce priveşte confidenţialitatea datelor, Biden nu a atacat acest capitol în campanie. Însă pe vremea în care era Senator el a introdus şi co-sponsorizat mai multe legislaţii care au uşurat accesul FBI şi al autorităţilor pentru monitorizarea comunicaţiilor.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici